הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם מרגרינה או חמאה
8 ביצים מס´ 2 או 6 ביצים מס´ 1 מופרדות.
1/2 כוס סוכר
2-3 כפות ליקר קואנטרו (תפוזים) או ברנדי או רום
1 מיכל שמנת מתוקה (או צמחית אם רוצים עוגה פרווה)
2-3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
אופן הכנה:
בסיר גדול ממיסים את השוקולד והמרגרינה לתערובת חלקה. מצננים את השוקולד לטמפ´ החדר.
מוסיפים לשוקולד את החלמונים אחד אחד, תוך ערבוב מתמיד, שלא יהיו "חביתות". מוסיפים גם את הליקר ומערבבים.
מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ונוקשה. אפשר לחלק לשתיים ולהקציף בפעמיים.
מקפלים את החלבונים לתערובת השוקולד בעדינות.
מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית עגולה מס´ 26 ואופים בחום של 180 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
את התערובת שנותרה שומרים בינתיים במקרר.
כשהעוגה מוכנה מצננים אותה לגמרי ומורחים עליה את התערובת הנותרת. מכסים את העוגה ושומרים במקרר למינימום ארבע שעות, רצויי ללילה שלם.
לפני ההגשה, להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ולמרוח על הקרם.
אפשר לקשט בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים ו/או דובדבנים.
מגיש:
מקור: ענבל ברנר
שתף את המתכון