חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"עוגת מוצארט של מיקי שמו"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שילוב "קרם בורלה" בתוך העוגה, ללא צורך בבישול, הינו מעניין ויוצר מירקם מיוחד לעוגה br חגיגית לשבת. brכמו כן, לשלב תפוזים בקרם בורלה למול השוקולד המריר, נותן טעם מרענן ונעים. br
"עוגת מוצארט של מיקי שמו"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שילוב "קרם בורלה" בתוך העוגה, ללא צורך בבישול, הינו מעניין ויוצר מירקם מיוחד לעוגה br חגיגית לשבת. brכמו כן, לשלב תפוזים בקרם בורלה למול השוקולד המריר, נותן טעם מרענן ונעים. br
הוראות הכנה
מרכיבים
קרם בורלה החומרים:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
6 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1/2 עלה ג'לטין
גרירת תפוז מ-1/2 פרי
מוס שוקולד החומרים:
250 גר' שוקולד מריר
50 גר' חמאה
2 מיכלי שמנת מתוקה
6 חלבונים
50 גר' סוכר
ציפוי:
75 מ"ל שנמת מתוקה
75 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה
אופן הכנת הקרם ברולה
1. מביאים שמנת מתוקה עם גרידת תפוז לסף רתיחה.
2. מערבבים היטב את הסוכר והחלמונים בעזרת מטרפה ידנית ויוצקים מעל את השמנת מתוקה תוך כדי השוואת טמפרטורה.
3. את התערובת מניחים ע"ג סיר עם מעט מים חמים ("בן מרי") וממשיכים לערבב עם מטרפה ידנית על גבי האש עד להסמכת התערובת (עד 5 דקות בישול).
4. מכניסים פנימה את הג'לטין ויוצקים את התערובת לתוך רינג בקוטר 19 ס"מ או בתבנית אלומיניום בקוטר 19 ס"מ המרופדת בניילון נצמד. מכניסים להקפאה.
אופן הכנת המוס שוקולד
1. ממיסים שוקולד מריר וחמאה ומערבבים עד הומוגניות.
2. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב.
3. מקפלים פנימה את השוקולד והחמאה.
4. מקציפים את השמנת מתוקה "הקצפה רכה" (80% הקצפה) ומקפלים את שאר התערובת פנימה.
הרכבת העוגה:
1. תחתית ביסקוויט שוקולד או עוגת ספוג שוקולד.
2. יוצקים מתערובת המוס שוקולד עד 1/3 גובה התבנית.
3. מניחים את הקרם בורלה במרכז.
4. משלימים ביתרת המוס שוקולד ומכניסים למקפיא לשעה.
ציפוי:
75 מ"ל שמנת מתוקה
75 גר' שוקולד מריר
אופן הכנת הציפוי
מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים מעל את השוקולד. מערבבים עד המסה מוחלטת ויוצקים מעל העוגה לציפוי.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: מיקי שמו
שתף את המתכון