הוראות הכנה
מרכיבים
- 5 מצות
- כוס יין אדום מתוק
לקרם:
- 200 גרם שוקולד חלב
- 150 גרם מרגרינה או חמאה
- 4 חלמונים
- 50 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
- יוצקים את היין לתבנית שטוחה וטובלים בו כל מצה למספר שניות.
- מניחים את המצות על מגש על מנת שייספגו את הרטיבות של היין.
להכנת הקרם:
- ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים חמים מאוד.
- מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני ותוך כדי בחישה מהירה אחרי כל הוספה.
- לבסוף מוסיפים את אבקת הסוכר.
- מצננים את התערובת עד שהיא מתקררת לגמרי.
- מניחים על צלחת הגשה מצה ומורחים עליה חמישית מהקרם.
- ממשיכים להניח שכבות של מצה וקרם.
- לוחצים מעט את המצה האחרונה כדי להדק את השכבות ומסיימים בשכבת קרם.
- מיישרים במרית את הקרם גם בצידי העוגה.
- מסמנים על העוגה מין דיגום של מזלג לקישוט.
- מקררים במקרר למספר שעות.
- לפני שמגישים חותכים את העוגה לריבועים קטנים בסכין חדה שהוטבלה במים קרים.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון