חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מצות של שרונית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה טעימה להפליא וקלה מאוד להכנה. אפילו ילדים יכולים להכין. במקום לטבול בחלב אני טובלת את המצות ביין.
עוגת מצות של שרונית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה טעימה להפליא וקלה מאוד להכנה. אפילו ילדים יכולים להכין. במקום לטבול בחלב אני טובלת את המצות ביין.
הוראות הכנה
מרכיבים
- 5 מצות
- כוס יין אדום מתוק
לקרם:
- 200 גרם שוקולד חלב
- 150 גרם מרגרינה או חמאה
- 4 חלמונים
- 50 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
- יוצקים את היין לתבנית שטוחה וטובלים בו כל מצה למספר שניות.
- מניחים את המצות על מגש על מנת שייספגו את הרטיבות של היין.
להכנת הקרם:
- ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים חמים מאוד.
- מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני ותוך כדי בחישה מהירה אחרי כל הוספה.
- לבסוף מוסיפים את אבקת הסוכר.
- מצננים את התערובת עד שהיא מתקררת לגמרי.
- מניחים על צלחת הגשה מצה ומורחים עליה חמישית מהקרם.
- ממשיכים להניח שכבות של מצה וקרם.
- לוחצים מעט את המצה האחרונה כדי להדק את השכבות ומסיימים בשכבת קרם.
- מיישרים במרית את הקרם גם בצידי העוגה.
- מסמנים על העוגה מין דיגום של מזלג לקישוט.
- מקררים במקרר למספר שעות.
- לפני שמגישים חותכים את העוגה לריבועים קטנים בסכין חדה שהוטבלה במים קרים.
הרבה אופטימיות
מגיש: שרונית
מקור:
שתף את המתכון