הוראות הכנה
מרכיבים
ל"מרנג" (תחתית הקצף האפוייה):
2 חלבונים בטמפ' החדר
¾ כוס (150 גרם) סוכר
½ כוס (50 גרם) שקדים טחונים
לקרם השקדים:
1 כוס חלב
2 חלמונים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 כפית עמילן תירס (קורנפלור)
1 כוס (100 גרם) שקדים, טחונים דק
לקצפת מוקה:
250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
3 כפיות אבקת קפה נמס
3 כפות סוכר
לציפוי:
אבקת קקאו, או פרלין אגוזים, קצוץ דק (ראה מתכון נפרד)
כלים:
תבנית אפייה קטנה בקוטר 18 ס"מ (ראה הערה)
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום נמוך מאד (120°c).
מקציפים בקערה את החלבונים , וברגע שמתחיל להיווצר קצף יציב, מוסיפים את הסוכר ומקציפים לקבלת קצף קשה מאד, מקפלים פנימה את השקדים.
2. בעזרת שק זילוף יוצרים על נייר אפייה דיסקת קצף בעובי 1 ס"מ ובקוטר התבנית (משארית הקצף אפשר להכין "נשיקות"). אופים במשך ½1 שעות ומצננים את ה"מרנג" בתנור סגור.
3. מכינים את קרם השקדים: מביאים את החלב לסף רתיחה בסיר קטן, טורפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור בקערה קטנה , מוסיפים לקערה , תוך ערבוב, בערך כוס מן החלב החם, להשוואת טמפרטורות, ואז מחזירים את התערובת אל הסיר. מוסיפים את השקדים הטחונים ומבשלים, על להבה קטנה תוך ערבוב רצוף, כדי למנוע מן החלמונים להיקרש, עד שהקרם מסמיך. מצננים מעט.
4 מניחים את דיסקת ה"מרנג" בתחתית תבנית קפיצית או טבעת אפייה (בקוטר 18 ס"מ) ומורחים עליה את הקרם. מעבירים למקפיא לייצוב.
5. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם הקפה הנמס והסוכר, ומורחים על קרם השקדים. מקפיאים לגמרי לייצוב.
6 ההגשה: מאבקים את העוגה באבקת קקאו או מפזרים פרלין אגוזים קצוץ (בתמונה). מחממים את התבנית מבחוץ בעזרת מייבש שיער, בעודה קפואה, ומחלצים ממנה את העוגה. מפשירים במקרר לפני ההגשה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון