הוראות הכנה
מרכיבים
לקרם גירסה ראשונה.
1/2 ליטר חלב
10 כפות סוכר רגיל
2 שקיות סוכר וניל
7 כפות קורנפלור
3 ביצים
100 גר' מרגרינה ללא מלח
50 גרם חמאה ללא מלח
לקרם פטיסייר עם חלבון מוקצף גירסה שנייה
חומרים.
500 גרם חלב
4 חלמונים
80 גרם סוכר
40 גרם קורנפלור
אבקת וניל
2 חלבונים
50 גרם סוכר
בצק עלים מוכן אך לא אפוי
או עלים אפויים מוכנים .
אופן ההכנה
תחילה לדפים:
אפשר לקחת בצק עלים, לחתוך לגודל הרצוי של העוגה ולחורר במזלג ולאפות לזמן קצר תוך זהירות שלא יישרף.
למעשה צריך שתי יחידות זהות בגודלן אך היום אפשר למצוא בכל מרכול את שני העלים הללו, אפויים כבר באריזה אחת אך צריך לדעת היכן קונים כי יש כאלה לחים מרים ובעלי טעם ישן. צריך לקנות את הפריכים וללא טעם לוואי.
אופן ההכנה: לקרם גירסה א.
מערבבים את הקורנפלור, הסוכר וסוכר הוניל.
מוסיפים 3/4 כוס חלב ומערבבים היטב עד שאין גושים ומוסיפים את 3 הביצים ומערבבים היטב.
בסיר בינוני מרתיחים את 2 כוסות החלב שנותר וכאשר הוא רותח מוסיפים את כל התערובת שהכנו ובוחשים במטרף מעל הלהבה כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה כאשר יוצאות בועות ממשיכים לבשל עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד ומכבים האש.
חשוב שלא יהיו גושים אך אם בכל זאת נוצרו אפשר להעביר דרך מסננת רשת את העיסה והגושים יתפרקו.
לפזר מעט מאוד סוכר על כל העיסה בשכבה דקה מאוד ולצנן במקרר היטב !
בינתיים מקציפים במערבל את המרגרינה והחמאה עד שהחומר מלבין מעט (בקיץ 5-6 דקות הקצפה מהירה ובחורף בערך כרבע שעה(.
מוציאים את הפודינג שהתקבל מהמקרר ומכניסים אותו אט אט לתערובת שבמערבל עד לקבלת קרם אחיד.
קרם זה מורחים על עלה אחד (מקסימום 4 ס"מ גובה) ואת השני מניחים מעל אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.
אופן ההכנה לקרם גירסה ב.
ההכנה
+ מערבבים קורנפלור, מעט חלב וחלמונים.
+ מרתיחים את יתרת החלב והוניל.
+ מערבבים את הקורנפלור המומס לתך החלב ומרתיחים שוב לתוך החלב ומרתיחים שוב תוך כדי ערבוב
+ מקציפים את החלבון, מוסיפים את הסוכר, כשמתקבל קצף יציב מקפלים אותו במהירות לתוך הקרם הבסיסי, ומיד יוצקים אותו על העלים האפויים של עוגת הנפוליאון. מקררים היטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון