חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת נפוליאון עוגת אלף הדפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת אלף הדפים אלף הדפים הוא תרגום לשם העוגה מצרפתית שמה השני של העוגה הוא "עוגת נפוליאון" ובכל אופן מקורה בצרפת. העוגה עצמה עשויה משני דפים של בצק עלים וביניהם קרם הנקרא: קרמשניט ולמעלה מורחים זיגוג לבן העשוי מגלוקוז סוכר או אבקת סוכר.
עוגת נפוליאון עוגת אלף הדפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת אלף הדפים אלף הדפים הוא תרגום לשם העוגה מצרפתית שמה השני של העוגה הוא "עוגת נפוליאון" ובכל אופן מקורה בצרפת. העוגה עצמה עשויה משני דפים של בצק עלים וביניהם קרם הנקרא: קרמשניט ולמעלה מורחים זיגוג לבן העשוי מגלוקוז סוכר או אבקת סוכר.
הוראות הכנה
מרכיבים
לקרם גירסה ראשונה.
1/2 ליטר חלב
10 כפות סוכר רגיל
2 שקיות סוכר וניל
7 כפות קורנפלור
3 ביצים
100 גר' מרגרינה ללא מלח
50 גרם חמאה ללא מלח
לקרם פטיסייר עם חלבון מוקצף גירסה שנייה
חומרים.
500 גרם חלב
4 חלמונים
80 גרם סוכר
40 גרם קורנפלור
אבקת וניל
2 חלבונים
50 גרם סוכר
בצק עלים מוכן אך לא אפוי
או עלים אפויים מוכנים .
אופן ההכנה
תחילה לדפים:
אפשר לקחת בצק עלים, לחתוך לגודל הרצוי של העוגה ולחורר במזלג ולאפות לזמן קצר תוך זהירות שלא יישרף.
למעשה צריך שתי יחידות זהות בגודלן אך היום אפשר למצוא בכל מרכול את שני העלים הללו, אפויים כבר באריזה אחת אך צריך לדעת היכן קונים כי יש כאלה לחים מרים ובעלי טעם ישן. צריך לקנות את הפריכים וללא טעם לוואי.
אופן ההכנה: לקרם גירסה א.
מערבבים את הקורנפלור, הסוכר וסוכר הוניל.
מוסיפים 3/4 כוס חלב ומערבבים היטב עד שאין גושים ומוסיפים את 3 הביצים ומערבבים היטב.
בסיר בינוני מרתיחים את 2 כוסות החלב שנותר וכאשר הוא רותח מוסיפים את כל התערובת שהכנו ובוחשים במטרף מעל הלהבה כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה כאשר יוצאות בועות ממשיכים לבשל עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד ומכבים האש.
חשוב שלא יהיו גושים אך אם בכל זאת נוצרו אפשר להעביר דרך מסננת רשת את העיסה והגושים יתפרקו.
לפזר מעט מאוד סוכר על כל העיסה בשכבה דקה מאוד ולצנן במקרר היטב !
בינתיים מקציפים במערבל את המרגרינה והחמאה עד שהחומר מלבין מעט (בקיץ 5-6 דקות הקצפה מהירה ובחורף בערך כרבע שעה(.
מוציאים את הפודינג שהתקבל מהמקרר ומכניסים אותו אט אט לתערובת שבמערבל עד לקבלת קרם אחיד.
קרם זה מורחים על עלה אחד (מקסימום 4 ס"מ גובה) ואת השני מניחים מעל אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.
אופן ההכנה לקרם גירסה ב.
ההכנה
+ מערבבים קורנפלור, מעט חלב וחלמונים.
+ מרתיחים את יתרת החלב והוניל.
+ מערבבים את הקורנפלור המומס לתך החלב ומרתיחים שוב לתוך החלב ומרתיחים שוב תוך כדי ערבוב
+ מקציפים את החלבון, מוסיפים את הסוכר, כשמתקבל קצף יציב מקפלים אותו במהירות לתוך הקרם הבסיסי, ומיד יוצקים אותו על העלים האפויים של עוגת הנפוליאון. מקררים היטב.
מגיש: שפיר
מקור:
שתף את המתכון