הוראות הכנה
מרכיבים
1 גביע יוגורט
½1 כוסות סוכר
2 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס גדושה קמח
½ בקבוק תמצית רום
2-3 כפות ריבת תות
2 שקיות שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צלזיוסים שלמים)
2. מברבבים עד לאחידות בקערה את היוגורט, חצי כוס סוכר, הביצים,
אבקת אפיה וקמח. עורכים את התערובת בתבנית אובלית חסינת חום
משומנת, ואופים כ-20 דקות בחום בינוני, עד שמזהיב.
3. מוציאים מהתנור ויוצקים כוס מי ברז (כן! כן!). מצננים בתבנית.
4. מערבבים בסיר כוס מיים, כוס סוכר ואת תמצית הרום. מביאים לרתיחה
ומכבים. מצננים.
5. יוצקים את תערובת הרום על העוגה הצוננת.
6. מחממים מעט את הריבה ומורחים על העוגה.
7. מקציפים את השמנת עם הסוכר, ומורחים על העוגה. שומרים במקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון