חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת סולת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת סולת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג סולת
½ ק"ג סוכר
2 שקיות אבקת אפייה
300 מ"ל יוגורט + עוד 2 כפות לסוף המתכון
1 חבילה מרגרינה
2 כפיות טחינה גולמית
100 גרם בוטני לא קלויים מופרדים לחצאים
לסירופ סוכר:
¾ ק"ג סוכר
4 כוסות מים
1 כף מרגרינה
אופן ההכנה
מכניסים לקערה את הסולת והמרגרינה ומערבבים. מוסיפים ½ קילו סוכר ומערבבים. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את היוגורט ומערבבים. מורחים את הטחינה על תבנית אפייה גדולה, כך שהעוגה לא תצא גבוהה מדי. יוצקים את תערובת הסולת על התבנית ומשטחים. יוצקים למעלה 2 כפות יוגורט ומסדרים את חצאי הבוטנים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל- 20 דקות.
לסירופ סוכר: מכניסים לסיר ¾ קילו סוכר עם 4 כוסות מים ומבשלים לקבלת סירופ סמיך דיו כ- 10 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים כף מרגרינה.
להגשה: מוציאים את העוגה מהתנור וחותכים אותה לריבועים .יוצקים את כל הסירופ על העוגה, היא תשתה את כולו בתוך מס' דקות.
מגיש: dylam
מקור: מרים טוקאן מתוך מצעד האוכל הישראלי
שתף את המתכון