הוראות הכנה
מרכיבים
לתחתית:
200 גרם פירורי עוגיות
70 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
1 קילו גבינה לבנה 5% או 9
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
6 ביצים
לתערובת שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף (10 גרם) קורנפלור
למלית שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית אבקת קפה נמס
אופן ההכנה
+ מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
+ מכינים את מלית הגבינה ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות. טורפים יחד גבינה עם סוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
+ לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
+ לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
+ מרכיבים ואופים: מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
+ מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתבנית תנור עמוקה וממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים עד למחצית גובה הדפנות. אופים שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות.
+ שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.
מגיש:
מקור: קרין גורן
שתף את המתכון