הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם צימוקים,50 גרם מישמיש יבש חתוך לקוביות קטנות
75 גרם תמרים יבשים קצוצים דק
125 גרם שזיף יבש קצוץ דק, 125 גרם קליפות הדרים מסוכרות
רבע כוס יין שרדונה
250 גרם חמאה או מרגרינה , 250 גרם סוכר חום , 5 ביצים
כף דבש, חצי כפית וניל, חצי כפית תמצית שקדים, קליפה מגוררת מחצי לימון
50 גרם שקדים קצוצים דק , 75 גרם אגוזים קצוצים , קורט מלח, רבע כפית קינמון
רבע כפית ציפורן טחונה , קורט אגוז מוסקט , רבע כפית סודה לשתיה.
300 גרם קמח
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הפירות היבשים הקצוצים שמים בצנצנת יוצקים את היין ומשהים במקרר לילה
למחרת מחממים תנור לחום נמוך 140 מעלות טורפים את החמאה והסוכר מוסיפים ביצים הדבש התמציות והלימון מערבבים היטב
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם השקדים האגוזים המלח הסודה לשתיה והתבלינים ומערבבים היטב
מאחדים את הקערות מערבבים בעדינות עד יצירת תערובת אחידה.
מרפדים תבנית עגולה בנייר אפיה ויןצקים לתוכה את התערובת אופים בתנור לכ4 שעות
עד שהקיסם יוצא לח אבל לא נידבקים אליו פירורי עוגה
לאחר צינון אפשר לצפות בר.מ.פ
אפשר לישמור עד שלושה חודשים
מגיש:
מקור: אמרקאי
שתף את המתכון