חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת פירות יבשים אמרקאית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה שנשמרת לאורך זמן גם מחוץ למקרר טעימה מאוד ומרוכזת brבדרך כלל עוגת כלה ומורכבת מ3 קומות זהות על מיתקן פיגומים מיוחד
עוגת פירות יבשים אמרקאית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה שנשמרת לאורך זמן גם מחוץ למקרר טעימה מאוד ומרוכזת brבדרך כלל עוגת כלה ומורכבת מ3 קומות זהות על מיתקן פיגומים מיוחד
הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם צימוקים,50 גרם מישמיש יבש חתוך לקוביות קטנות
75 גרם תמרים יבשים קצוצים דק
125 גרם שזיף יבש קצוץ דק, 125 גרם קליפות הדרים מסוכרות
רבע כוס יין שרדונה
250 גרם חמאה או מרגרינה , 250 גרם סוכר חום , 5 ביצים
כף דבש, חצי כפית וניל, חצי כפית תמצית שקדים, קליפה מגוררת מחצי לימון
50 גרם שקדים קצוצים דק , 75 גרם אגוזים קצוצים , קורט מלח, רבע כפית קינמון
רבע כפית ציפורן טחונה , קורט אגוז מוסקט , רבע כפית סודה לשתיה.
300 גרם קמח
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הפירות היבשים הקצוצים שמים בצנצנת יוצקים את היין ומשהים במקרר לילה
למחרת מחממים תנור לחום נמוך 140 מעלות טורפים את החמאה והסוכר מוסיפים ביצים הדבש התמציות והלימון מערבבים היטב
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם השקדים האגוזים המלח הסודה לשתיה והתבלינים ומערבבים היטב
מאחדים את הקערות מערבבים בעדינות עד יצירת תערובת אחידה.
מרפדים תבנית עגולה בנייר אפיה ויןצקים לתוכה את התערובת אופים בתנור לכ4 שעות
עד שהקיסם יוצא לח אבל לא נידבקים אליו פירורי עוגה
לאחר צינון אפשר לצפות בר.מ.פ
אפשר לישמור עד שלושה חודשים
מגיש: עוזרד
מקור: אמרקאי
שתף את המתכון