הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם ביסקוויטים פתיבר
1 כוס קפה קפוצ'ינו נמס או קפה נמס
למילוי - מספר אפשרויות:
מילוי גבינה:
500 גרם גבינת ריקוטה 5% או אורדה
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 חלמונים
50 גרם שקדים/אגוזים כתושים גס
מילוי קרם אינסטנט וניל:
1 שקית פודינג וניל
1 גביע שמנת מתוקה
1 כוס חלב
או מילוי קרם וניל מבושל:
2 ביצים מופרדות
4-5 כפות קמח רגיל
2 כפות קורנפלור
100 גרם מרגרינה/חמאה
2.5 כוסות חלב
1 שקית סוכר וניל
לציפוי העוגה:
200 גרם שוקולד מריר או לבן
4 כפות חלב
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה/מרגרינה
אם מכינים ציפוי משוקולד מריר - מוסיפים 1 כף קקאו
אופן ההכנה
על משטח עבודה לפרוס גליון נייר אפייה ולהניח עליו 12 ביסקוויטים מורטבים בקפה - 4 לאורך ו-3 לרוחב. למרוח שליש מאחת המליות ושוב לסדר שכבה של 12 ביסקוויטים. למרוח שלישמהמלית ושוב שכבה של 12 ביסקוויטים,למרוח את יתרת המלית. סה"כ 3 שכבות.
בעזרת נייר האפייה מרימים ומקרבים עם הידיים את הקצוות משמאל ומימין עד שהן נפגשות מעל המילוי ויוצרות מעין משולש פירמידה. מהדקים בעדינות ומניחים במקרר/במקפיא עד שהעוגה מתיצבת.
הכנת המליות:
מלית הגבינה: מערבבים את כל חומרי המלית לקרם אחיד.
קרם וניל אינסטנט:
מקציפים חלב, שמנת עם אבקת הוניל לקרם חלק.
קרם וניל מבושל:
מערבבים קמח, קורנפלור וחצי כוס חלב בנפרד. את החלב הנותר מרתיחים עם הסוכר ומוסיפים אליו את תערובת הקמח. בוחשים על אש קטנה עד שמסמיך. מורידים מהאש ומוסיפים סוכר וניל ואת המרגרינה. מוסיפים את החלמונים אחד אחד. את החלבונים מקציפים בנפרד ומוסיפים אותם בתנועות קיפול לתערובת.
הכנת הציפוי:
להמיס את השוקולד במיקרו, לבחוש לתוכו את יתר החומרים עד לקבלת תערובת חלקה. לקרר מעט.
להוציא את העוגה מהמקפיא ולצקת עליה את הציפוי. לשמור במקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון