"פלאן - קרם קרמל קינוח דרום אמריקאי brזכור לי מילדותי brבמיוחד מהצד הארגנטינאי שלי brעכשיו הכנתי בגרסה אחרת, שחומה יותר וקלת הכנה brקינוח שהאושפיזין שלכם יגידו: וואו ... brקינוח למכורים כבדים בלבד brאין כניסה למתנזרים שבנינו brרק לאלה שלא אכפת להם להזריק מנת יתר brוזו הזרקה ישירות לוריד brלמוח ,לעיניים לאף, לכל החושים brקינוח HARD CORE brקינוח חולני brקינוח לא מוסרי" brמתוק מתוק טעים טעים brמחליק במורד הלשון כאילו אין מחר brטיפות ריר נוטפות בצידי הפה כשנוגסים ......." br br brהקינוח המושלם לסוכה רק זהירות שהסכך לא יקרוס מהתמוגגות. br br br
|
|
|
"פלאן - קרם קרמל קינוח דרום אמריקאי brזכור לי מילדותי brבמיוחד מהצד הארגנטינאי שלי brעכשיו הכנתי בגרסה אחרת, שחומה יותר וקלת הכנה brקינוח שהאושפיזין שלכם יגידו: וואו ... brקינוח למכורים כבדים בלבד brאין כניסה למתנזרים שבנינו brרק לאלה שלא אכפת להם להזריק מנת יתר brוזו הזרקה ישירות לוריד brלמוח ,לעיניים לאף, לכל החושים brקינוח HARD CORE brקינוח חולני brקינוח לא מוסרי" brמתוק מתוק טעים טעים brמחליק במורד הלשון כאילו אין מחר brטיפות ריר נוטפות בצידי הפה כשנוגסים ......." br br brהקינוח המושלם לסוכה רק זהירות שהסכך לא יקרוס מהתמוגגות. br br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד :
אני השתמשתי בסיר הפלא ניתן לרכוש ברשת חצי חינם
אם אין - תבנית עגולה עם חור בגודל 24-25 ס"מ
לא סיליקון .
קלחת קטנה
תבנית נוספת מספיק גדולה כדי להכיל את התבנית העגולה - אני השתמשתי בחד פעמית מאלומיניום מלבנית גדולה אותה שמתי מעל תבנית התנור.
יריעת נייר כסף לכיסוי התבנית.
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס מים
550 גרם ריבת חלב (ממליצה של חברת "קומידה" ) - בערך קופסא ושליש - קנו מאזניים למטבח הכל יהיה יותר קל
1 כוס חלב
6 חלמונים
1/2 כף קורנפלור
אופן ההכנה
1.לחמם תנור ל- 200 מעלות.
2.לשים בקלחת את הסוכר להוסיף 1/4 כוס מים לנער כדי לוודא שהמים מכסים את הסוכר,
לקרמל מעל האש עד המסה ועד שסוכר מגיע לצבע חום מוזהב להשגיח כל הזמן כי יכול להשרף בקלות וחבל.
3.את הקרמל לשפוך לתבנית להשתדל לצפות את התחתית והשוליים , להניח בצד (להשתדל מהר כי הקרמל יתחיל להיקרש).
4.לשים את התבנית העגולה בתוך התבנית החד פעמית ואת שניהם לשים בתבנית התנור כדי שיהיה יציב, להניח בצד.
5.במערבל להקציף את יתרת החומרים עד אחידות.
6.לשפוך לתבנית את הבלילה לכסות בנייר הכסף ולהכניס לתנור החם.
7.כשהתבניות בתוך התנור לשפוך מים חמים לתבנית העמוקה עד לפחות לחצי מגובה התבנית העגולה. (בן- מארי)
8.לאפות ... (לא בטורבו) לא להבהל , כן כן בין שעה וחצי לשעתיים !!! או עד שמתייצב, אפשר אחרי שעה בערך לבדוק בעזרת הכנסת סכין למרכז אם יוצא יבש אז מוכן .
9.לבדוק מדי פעם מה מצב המים אם מתאדה להוסיף - לי לא קרה שהתאדו.
10.לצנן במקרר 6 שעות לפחות או ללילה.
11.לשחרר בשוליים בעדינות עם סכין
(אפשר לחמם את התחתית מספר דקות כשמחממים רק את החלק התחתון שבתנור
כדי לשחרר ביתר קלות ולא להסתכן בפיקשוש.הופכים את התבנית על צלחת הגשה) .
מתענגים ומגיעים למחוזות אחרים .
ואם לא מספיק מושחת אפשר להגיש עם קצפת או גלידת וניל ליד.
מגיש:
מקור: קסמים מתוקים https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1558392
שתף את המתכון