הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים מופרדות
½ כוס סוכר
200 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
¼ כוס קוניאק/וודקה/רום
1 כוס סוכר
100 גר' אגוזי מלך קצוצים דק
אפשרות- 3 כפות קמח מצה (לא חובה)
1 מיכל שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה לחום בינוני (180 מ"צ).
להמיס על אש קטנה 1 כוס סוכר, שוקולד, חמאה ואלכוהול. לקרר ולערבב פנימה את החלמונים אחד אחד, לערבב היטב אחרי כל חלמון ולוודא איחוד של הקרם.
להקציף חלבונים עם ½ כוס סוכר לקצף גמיש ויציב (לא חזק מידי)
לאחד הקצף עם השוקולד ולהפריש 1/3 מכמות העיסה לכוס ולשים במקרר
לשאר העיסה להוסיף את האגוזים וקמח המצה ולאפות בחום 180 מעלות צלסיוס, בתבנית
משומנת כ- ½ שעה ולהוציא כשעדייו היא לחה במרכזה. (לשים לב לא לייבש את העוגה)
להוציא מהתנור לקרר מעט ולצקת מעל את הקרם ששמרנו במקרר.
להחזיר למקרר לשעתיים לפחות עד שהקרם למעלה נקרש ואז למרוח מעל את הקצפת
אפשר לעטר בפרורי שוקולד, בפולי קפה, בדובדבים טריים.
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון