הוראות הכנה
מרכיבים
2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
200 גר חמאה, רכה
13/4 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 גביע שמנת חמוצה
1 מכל שמנת מתוקה
21/2 כוסות קמח תופח
1 כוסות שבבי קוקוס
11/2 כוסות פרג טחון
לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום 180 מעלות.
2. העוגה: שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים לקרם אווירי. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, ומקציפים לאחר כל הוספה. מוסיפים את תמצית הוניל ואח"כ את השמנת החמוצה והמתוקה ומקציפים כ - 4 דקות. מוסיפים את הקמח, את הקוקוס ואת הפרג ומקציפים עוד כ - 5 דקות. יוצקים את העיסה לתבנית, אופים כ - 50 דקות, עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים מעט.
3. הסירופ: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים כ - 10 דקות על להבה נמוכה. כשהעוגה פושרת יוצקים עליה בהדרגה את הסירופ החם, עד שהוא נספג כולו בעוגה. מגישים בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור: לאשה
שתף את המתכון