חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת פרג בחושה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת פרג בחושה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
200 גר חמאה, רכה
13/4 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 גביע שמנת חמוצה
1 מכל שמנת מתוקה
21/2 כוסות קמח תופח
1 כוסות שבבי קוקוס
11/2 כוסות פרג טחון
לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום 180 מעלות.
2. העוגה: שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים לקרם אווירי. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, ומקציפים לאחר כל הוספה. מוסיפים את תמצית הוניל ואח"כ את השמנת החמוצה והמתוקה ומקציפים כ - 4 דקות. מוסיפים את הקמח, את הקוקוס ואת הפרג ומקציפים עוד כ - 5 דקות. יוצקים את העיסה לתבנית, אופים כ - 50 דקות, עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים מעט.
3. הסירופ: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים כ - 10 דקות על להבה נמוכה. כשהעוגה פושרת יוצקים עליה בהדרגה את הסירופ החם, עד שהוא נספג כולו בעוגה. מגישים בטמפרטורת החדר.
מגיש: lee75
מקור: לאשה
שתף את המתכון