הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2/3 כוס אבקת סוכר
200 גרם חמאה או מרגרינה
חבילת קמח תופח מאליו (300 גרם)
1 ביצה או 2 חלמונים
גרידה מלימון אחד
1 סוכר וניל
למריחה על התחתית:
50 גרם ריבת תות
לעיסה:
250 גרם חמאה
3/4 1 כוסות סוכר
5 ביצים
1 כוס קמח תופח מאליו
250 גרם פרג טחון
גרידה מלימון אחד
לציפוי:
50 גרם ריבת משמש
200 גרם שוקולד מומס
תבנית 20*25 ס"מ
אופן ההכנה
לבצק:
מנפים את הקמח על משטח עבודה בקערה. לחוד, מערבבים בעזרת כף עץ או מערבל את כל יתר החומרים. יוצרים גומה בקמח ולתוכה מכניסים את כל החומרים המעורבבים. מעבדים קצרות עד שהקמח נעלם, יוצרים קוביה, עוטפים בנילון מדבק ומאחסנים למנוחה לפחות לשעתיים.
לאחר מכן מורחים על הבצק את הריבה. מקציפים את החמאה והסוכר במערבל, מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה. מערבבים את הקמח עם הפרג והלימון. מוציאים מן המערבל ומערבבים בעזרת כף עץ את עיסת החמאה המוקצפת בתערובת הקמח.
יוצקים על הבצק ואופים בחום בינוני כ-40 דקות.
לאחר האפיה מקררים, מורחים ריבה ומצפים בשוקולד המומס,
ובתיאבון לכולם!!!!!!!!!!!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון