הוראות הכנה
מרכיבים
2 תבניות אינגליש קייק, (אפשר בתבנית מרובעת)
250 גר' חמאה רכה (או מחמאה)
1 וחצי כוסות סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 גביע שמנת רגילה ( או 3/4 כוס מיץ תפוזים טבעי)
2 כפות ברנדי
1+2/3 כוסות קמח תופח (או רגיל בתוספת 1 חבילה אבקת אפייה)
100 גר' פרג טחון
חצי כוס קוקוס (או שקדים טחונים)
100 גר' צימוקים מושרים בברנדי למשך הלילה
חופן שקדים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. במיקסר מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.
3. מוסיפים את הביצים אחת אחת (לא מוסיפים ביצה נוספת עד שקודמתה נבלעה בתערובת).
4. מערבבים יחד תמצית וניל, שמנת וברנדי, ומוסיפים לתערובת לסירוגין עם הקמח, מעבדים
רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מערבבים פנימה פרג, קוקוס וצימוקים.
6. יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת ומקשטים בשקדיפ פרוסים.
7. אופים 50-60 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון