חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת פרג עשירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת פרג של 'אפרופו' כפי שפרסמה אודטה שוורץ בידיעות אחרונות brאחלה עוגה. br
עוגת פרג עשירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת פרג של 'אפרופו' כפי שפרסמה אודטה שוורץ בידיעות אחרונות brאחלה עוגה. br
הוראות הכנה
מרכיבים
* תבנית קפיצית מס' 26, משומנת בדפנות בחמאה ומרופדת בנייר אפייה
רק בתחתית.
* תנור מחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס (338 פרנהייט)
* 9 חלבונים
* 100 גרם (חצי כוס של 200 מיליליטר) סוכר
* 250 גרם חמאה רכה
* 200 גרם (כוס) סוכר (כן , עוד פעם).
* 200 גרם נטו תפוח עץ חמוץ גרנד (אחד ענקי) מגורר בפומפיה גסה -
כולל הקליפה.
* 9 חלמונים
* 100 גרם (4 כפות ) דבש
* 60 גרם (חצי כוס) קמח רגיל
* 250 גרם פרג טחון טרי (!!!)
* 120 גרם אגוזי מלך קצוצים דק במעבד מזון.
אופן ההכנה
1. בקערת מערבל מקציפים חלבונים +חצי כוס סוכר לקצץ חזק. מעבירם את
הקצף המוכן לקערה עמוקה - לפנוי קערת המערבל.
2. לקערת הערבל שהתפנתה מכניסים (אין צורך לרחוץ) חמאה +1 כוס סוכר
+ חלמונים, ומקציפים לקציפה תפוחה ואוורירית.
2. מכבים מערבל, מוסיפים לקערת המערבל תפוח עץ מגורר +דבש+ קמח רגיל + 1 כוס סוכר + פרג טחון + חלמונים + אגוזים ומערבלים בסיבוב מנוע הכי איטי, עד שהכל מעורבב.
4 מוסיפים לקערת המערבל ,תוך כדי פעולת עירבול איטית ,את הקצף המוכן ב"פלאחטות" (ככה במקור - בחיי!) די גדולות. כשהכל מעורבב (לא יותר!) עוצרים את המערבל, נותנים ערבוב-שניים ביד ושופכים לתבנית קפיצית מס' 26, אופים בתנור שחומם מראש שעה עד שעה ועשר דקות. רק עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאם מהתנור מיד בתום האפיה.
ה ס י ר ו פ
50 גר סוכר+100 גרם (חצי כוס ) מיים + חצי כפית קינמון מסוג טוב - בפינג'אן. איך שנמס, דוקרים את העוגה טוב במזלג ומספיגים כף אחר כף. עדיף כשהעוגה רותחת.
ציפוי "גנאש"
על אש קטנה - 250 גר שוקולד מריר + 250 מ"ל שמנת מתוקה, עד המסת השוקולד.
מקררים (לא במקרר!!)לדרגת מריחה. מורחים, מקררים, עדיף לחכות ליום המחרת (נראה אתכם!!!).
מגיש: גן-עדן
מקור: אודטה - על פי אפרורפו
שתף את המתכון