הוראות הכנה
מרכיבים
* תבנית קפיצית מס' 26, משומנת בדפנות בחמאה ומרופדת בנייר אפייה
רק בתחתית.
* תנור מחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס (338 פרנהייט)
* 9 חלבונים
* 100 גרם (חצי כוס של 200 מיליליטר) סוכר
* 250 גרם חמאה רכה
* 200 גרם (כוס) סוכר (כן , עוד פעם).
* 200 גרם נטו תפוח עץ חמוץ גרנד (אחד ענקי) מגורר בפומפיה גסה -
כולל הקליפה.
* 9 חלמונים
* 100 גרם (4 כפות ) דבש
* 60 גרם (חצי כוס) קמח רגיל
* 250 גרם פרג טחון טרי (!!!)
* 120 גרם אגוזי מלך קצוצים דק במעבד מזון.
אופן ההכנה
1. בקערת מערבל מקציפים חלבונים +חצי כוס סוכר לקצץ חזק. מעבירם את
הקצף המוכן לקערה עמוקה - לפנוי קערת המערבל.
2. לקערת הערבל שהתפנתה מכניסים (אין צורך לרחוץ) חמאה +1 כוס סוכר
+ חלמונים, ומקציפים לקציפה תפוחה ואוורירית.
2. מכבים מערבל, מוסיפים לקערת המערבל תפוח עץ מגורר +דבש+ קמח רגיל + 1 כוס סוכר + פרג טחון + חלמונים + אגוזים ומערבלים בסיבוב מנוע הכי איטי, עד שהכל מעורבב.
4 מוסיפים לקערת המערבל ,תוך כדי פעולת עירבול איטית ,את הקצף המוכן ב"פלאחטות" (ככה במקור - בחיי!) די גדולות. כשהכל מעורבב (לא יותר!) עוצרים את המערבל, נותנים ערבוב-שניים ביד ושופכים לתבנית קפיצית מס' 26, אופים בתנור שחומם מראש שעה עד שעה ועשר דקות. רק עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאם מהתנור מיד בתום האפיה.
ה ס י ר ו פ
50 גר סוכר+100 גרם (חצי כוס ) מיים + חצי כפית קינמון מסוג טוב - בפינג'אן. איך שנמס, דוקרים את העוגה טוב במזלג ומספיגים כף אחר כף. עדיף כשהעוגה רותחת.
ציפוי "גנאש"
על אש קטנה - 250 גר שוקולד מריר + 250 מ"ל שמנת מתוקה, עד המסת השוקולד.
מקררים (לא במקרר!!)לדרגת מריחה. מורחים, מקררים, עדיף לחכות ליום המחרת (נראה אתכם!!!).
מגיש:
מקור: אודטה - על פי אפרורפו
שתף את המתכון