הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים מופרדות
0.5 כוס סוכר
2 כפות שמן
0.5 כוס קמח
אבקת אפייה
0.5 כוס מיץ תפוזים
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
1 חבילת ג'לי בטעם תות שדה (או כל טעם אחר)
1 סלסלה של תותי שדה פרוסים דק( או כל לפתן פרות מתאים).
אופן ההכנה
1. יש לפרוס את תותי השדה לפזר עלייהם סוכר ולהשרות.
2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
3. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם השמן ומוסיפים בהדרגה לתערובת החלבונים.
4. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים אל תערובת החלבונים לסרוגין עם מיץ
התפוזים.
5. מכניסים לתנור לאפייה על חום בינוני.
6. בינתיים מקציפים את הפודינג עם החלב והשמנת מתוקה עד לקבלת קצפת - אותה נמרח על
העוגה לאחר שהצתננה.
7. על העוגה נסדר את חתיכות תותי השדה.
8. לג'לי מוסיפים 2 כוסות מיים רותחים ומצננים מעט ( לא יותר מידי ע"מ שלא יתקשה)
ושופכים על התותים שמסודרים במגש.
9. העוגה מוכנה לאכילה רק לאחר 3 שעות במקרר.
בתאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון