הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים
חצי כוס סוכר
3 כפות יין אדום מתוק
חצי כף שמן
כוס קוקוס
¾ כוס אגוזים קצוצים
100 גרם שוקולד מריר מגורר
חצי כוס קמח מצה
1 כפית אבקת אפייה
לציפוי:
חצי כוס נס קפה מוכן ללא חלב
1 כף סוכרמעט שוקולד מגורר או אגוזים קצוצים לקישוט.
אופן ההכנה
הפרידו בין החלמונים (החלק הצהוב בביצים) לבין החלבונים (החלק הלבן בביצים), הקציפו את החלמונים.
בינתיים ערבבו בקערה נפרדת את החומרים היבשים:
100 גרם שוקולד מריר מגורר, ¾ כוס אגוזים קצוצים, כוס קוקוס, חצי כוס קמח מצה וכפית אבקת אפייה.
הוסיפו בהדרגה את התערובת לחלמונים המוקצפים, ואחר כך הוסיפו 3 כפות יין אדום מתוק.
הקציפו את החלבונים עם חצי כוס סוכר, והוסיפו את החלבונים המוקצפים לתערובת בתנועות עטיפה.
אפו 35 דקות בערך, בחום בינוני, בתנור שחומם מראש.
אפשר לבדוק אם העוגה מוכנה בדרך זאת:
נעצו קיסם במרכז העוגה, הקיסם יוצא יבש כאשר העוגה מוכנה.כשהעוגה מתקררת מרטיבים אותה בחצי כוס נס קפה ללא חלב.
מקציפים את השמנת המתוקה עם כף אחת של סוכר ומפזרים בעדינות על העוגה.
מקשטים בשוקולד מגורר או באגוזים קצוצים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון