הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה
½ כוסות סוכר
6 ביצים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
200 גרם קוקוס טחון
2 כוסות קמח לעוגות פסח, או קמח מצה עדין
1 אבקת אפיה
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מעט מיץ לימון
קונפיטורת הדרים, או כל קונפיטורה לבחירה
קוקוס טחון לקישוט
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית עגולה (26) ומרפדים אותה בנייר אפיה.
מקציפים את החמאה עם הסוכר.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה, עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את קליפת התפוז, הקוקוס, קמח ואבקת האפייה, ומערבבים היטב.
יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות בחום בינוני.
בינתיים מרתיחים את כל חומרי הסירופ, עד שהסוכר נמס. מבשלים מספר דקות נוספות על להבה נמוכה, ומצננים.
את הסירופ יוצקים על העוגה בעודה חמה, ומניחים לה להצטנן.
מורחים מעל שכבה של קונפיטורה (יכול להיות שיהיה צורך לדלל אותה במעט מים ולחמם במיקרו), ומעל הכל בוזקים קוקוס טחון.
ב-ה-נ-א-ה!
מגיש:
מקור: גורמה
שתף את המתכון