הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה-
1 חב' מרגרינה
2 ביצים
2 כוסות סוכר
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 אשל (או יוגורט או דנונה...)
1 כפית סודה לשתיה
2כפות רום
2 כפות קקאו גדושות
לציפוי-
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו
3/4 כוס חלב
1/3 חב' מרגרינה
1 כף רום
אופן ההכנה
**הערות כלליות לפני הכנת העוגה:
א) לערבב את הקמח עם הקקאו.
ב) לערבב את 2 האשל עם כפית סודה לשתייה.
ג) לשמן תבנית עגולה.
ד) לחמם תנור לחום בינוני.
הוראות הכנת העוגה:
לערבב את המרגרינה, הביצים והסוכר לקרם חלק. להוסיף לקרם, לסירוגין, את הקמח המעורב עם הקקאו והאשל המעורב עם הסודה ולהוסיף את הרום. מוסיפים את הבלילה לתבנית האפיה ואופים בחום בינוני כ-40 דקות. (העוגה מוכנה כשדפנות העוגה נפרדות מהתבנית או כשמכניסים קיסם לתוך העוגה והוא יוצא יבש) למרוח את הציפוי כשהעוגה חמה.
הוראות להכנת הציפוי:
להרתיח את הסוכר, הקקאו והחלב. להוריד מהאש ולהוסיף מרגרינה וכף רום. למרוח את הקרם על העוגה כשהעוגה חמה והציפוי חם.
מגיש:
מקור: תענוג לבשל/חנה שאולוב
שתף את המתכון