חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת קראנץ שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מוצלח מאד
עוגת קראנץ שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מוצלח מאד
הוראות הכנה
מרכיבים
לסירופ סוכר -לא חובה אבל מוסיף ברק לעוגה
? 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
? 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
? 1/2 כפית תמצית וניל
? קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון
לבצק:
? 770 גרם (51/2 כוסות) קמח
? 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
? 25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קובייה)
? 3/4 שקית משפר אפייה של שמרית
? 3 ביצים גדולות (מספר 1)
? 180 מ"ל (3/4 כוס) מים פושרים
? 1 כפית תמצית וניל
? קליפה מגוררת מ- 1/4 לימון
? 175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
? 1/2 כפית מלח
למלית:
? 750 גר' ממרח שוקולד ? השחר?
? 150 גר' עוגיות חמאה מפוררות דק מאוד במעבד מזון או 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון.
אופן ההכנה
א. מכינים את הסירופ:
מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
ב. מכינים את הבצק:
1. מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה.
2. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
4. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
ממלאים, מעצבים ומתפיחים:
5. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס?מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות ואגוזים קצוצים.
6. בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך)- המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
7. מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות.
מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ- 35 דקות עד להזהבה קלה.
8. מוציאים את הקראנצ'ים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר).
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון