הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
1 ק"ג קמח לבן
200 גרם חמאה
1 חבילה שמרית 50 גרם
3 כפות סוכר
2 חלמונים
1ביצה
1.5 כוס חלב
למלית:
750 גרם ממרח שוקולד השחר (או נוטלה)
150 גרם ברס
או 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון
לציפוי:
1 ביצה טרופה
לסירופ סוכר (לא חובה):
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה
מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
הכנת הבצק
* ערבבו את החומרים היבשים
* שפכו מעל את החלב החמים
* ערבבו מעט והוסיפו קורט מלח
* יש לערבל את הבצק עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק. יש להוסיף חלב או קמח לפי הצורך
* גלגלו את הבצק בתוך מעט שמן
* הניחו במקום חמים עד שהבצק יכפיל את גודלו
להכנת הקראנץ
על משטח מקומח קלות לרדד חצי מכמות הבצק
מורחים את ממרח השוקולד בצורה שווה, מפזרים פירורי ברס ומגלגלים לגליל.
חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין משונן, מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת x, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
מניחים את הצמה בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה טרופה
מחממים תנור ל-170.
אופים כ-45 דקות עד להזהבה .
מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בסירופ בעודה חמה (הסירופ קר). מצננים היטב, מכסים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון