הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה פתיבר בהיר
1 כף סוכר
75 ג"ר חמאה
מעבד מזון
לקציפה:
250 מ"ל שמנת מתוקה 32%
1 חבילה גבינה "טוב טעם"
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 סוכר וניל
אופן ההכנה
1. מכניסים את הפתי בר לקערת מעבד המזון ומפעילים לקבלת גרגירים.
2. מוסיפים את הסוכר והחמאה וממשיכים בפעולה עד קבלת גרגירי פתי בר
(אפשרות: ניתן להוסיף ¼ כוס מים עם כפית נס קפה לקבלת "טרמיסו")
למקצפת:
3. מקציפים בקערה את השמנת המתוקה וסוכר הוניל.
4. מוסיפים את הפודינג וממשיכים להקציף עד קבלת עיסה אחידה.
5. מקפלים פנימה את גבינת ה"טוב טעם" עד קבלת עיסה אחידה.
לבניה:
6.שמים שכבת בסיס של פרורי הפתי בר בכוסות יין מעוצבות
7. מזלפים מעל את הקציפה שוב שיכבה של פתי בר ומעל מזלפים קציפה
8. ניתן לעטר עם שבבי שוקולד או קקאו
9. ניתן לאכול מיד וניתן להכניס למקרר למספר ימים יש לכסות בנילון נצמד
מגיש:
מקור: השף ברק חורש
שתף את המתכון