הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לעוגה:
6 ביצים
6 כפות סוכר
6 כפות מים קרים
3 כפות קקאו
4 כפות קמח תופח
החומרים לקרם:
חצי ליטר שמנת מתוקה
400 גר' שוקולד מריר
2 כפיות נס קפה
אופן ההכנה
ההכנות לקרם:
1.מבשלים כחצי ליטר שמנת מתוקה על אש קטנה עם השגחה צמודהבל יישרף.לאחר רתיחה
מוסיפים 400 גר' שוקולד מריר ושתי כפיות נס קפה.תוך כדי ערבוב לבשל לאחר הרתיחה
כחמש דקות.
2.לקרר לחם החדר ולהכניסו למקרר למשך כשלוש שעות.
הכנת העוגה:
1.מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף, ממש לפני סוף ההקצפה להוסיף את 6 כפות המים,
אחת אחת.
2.להוסיף את הקמח והקקאו לקצף ובעזרת כף עץ בתנועה סיבובית של קיפול לערבב.
3.לשפוך את הכל לתבנית משומנת, עם נייר אפיה מקומח. גודל התבנית לכמות הנ"ל 30X35
ס"מ בקירוב.
4. מחממים תנור לחום של כ 200 מעלות C מכניסים לאפיה של 15 דקות.
5.לאחר הקירור של העוגה והורדת הנייר, לחלק את העוגה לשני חלקים.
6.מתיזים רום או ברנדי על העוגה.
סיום והרכבת העוגה:
1.לאחר שעברו השלוש שעות (מינימום) מקציפים את הקרם של השמנת המתוקה
לקצף (קרם) ומורחים על אחד החלקים של העוגה. את החלק השני מניחים עליו
2.ולסיום....ניתן לצפות את העוגה עם ציפוי שוקולד, או לחילופין למרוח קצת ריבה
ולפזר קצת קקאו דרך מסננת מעל. את העוגה מחלקים לריבועים של 4X4 ס"מ.
מגיש:
מקור: טומי
שתף את המתכון