חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת רולדה פרג קלאסית כמו של סבתא בנוסח שרתון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גלילות רולדה פרג קלאסיות בסגנון שרתון
עוגת רולדה פרג קלאסית כמו של סבתא בנוסח שרתון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גלילות רולדה פרג קלאסיות בסגנון שרתון
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
6 כוסות קמח,
1 שקית שמרית,
200 גרם חמאה או מרגרינה,
3 חלמונים,
חצי כוס סוכר,
1 כף חומץ,
שליש כוס מי סודה,
שקית סוכר וניל,
קורט מלח,
3/2 כוס מים, 1
חלבון ביצה למריחה.
חומרים למלית:
חצי קילו פרג טחון טרי.
100 גרם פרות מסוכרים או צימוקים
1 כוס סוכר.
100 גרם חמאה או מרגרינה.
חצי כוס דבש.
כוס ורבע חלב.
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1. מכניסים לקערת המערבל את כל החומרים חוץ ממים, ולשים במהירות איטית
תוך הוספת המים. ממשיכים ללוש במהירות בינונית כמה דקות נוספות עד
שמתקבל בצק רך. משהים אותו בכלי מכוסה בתוך מקרר, 3 שעות.
הכנת המלית:
1. מבשלים בסיר בינוני את הסוכר, החלב והדבש עם החמאה עד לקבלת תמיסה
אחידה. מוסיפים את הפרג וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 5 דקות נוספות.
מצננים.
הכנת הגלילה:
1.מוציאים את הבצק מן המקרר ומחלקים ל 3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה
בעובי חצי סנטימטר.
2.מפזרים את המלית באופן שווה על הבצק.
3.מגלגלים כל עלה בצק לרולדה ומשהים בתבנית עד שהיא מכפילה את נפחה.
4.מורחים את 3 הרולדות בחלבון ואופים בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות, עד
שהבצק מזהיב.
הכנת ציפוי:
5. מבשלים בסיר חצי כוס מים וחצי כוס סוכר עד לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה
וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מצננים ומברישים את הרולדות בסירופ הזה
בעודן חמות.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון