הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
200 גר' חמאה או מחמאה
1 כוס סוכר
3 חלמונים
2 כפות שטוחות שמנת חמוצה
300 גר' אגוזי לוז או מלך קצוצים גס
4-5 כפות דבש למריחה
לציפוי:
200 גר/ שוקולד מריר
רבע כוס חלב
שליש חבילה חמאה או מחמאה
אופן ההכנה
1. להכין בצק מ:
חמאה/מחמאה|סוכר+שמנת חמוצה+קמח+אבקת אפיה+חלמונים - לשים במקרר לשעה.
2. לרדד את הבצק ולשטח בתבנית אפיה משומנת ומקומחת בגודל 30X40
3. עם סכין למרוח את הדבש על הבצק(אם קשה להמיס מעט במיקרו)
4. לפזר אגוזים
5. לאפות 5 דק' בחום 200 מעלות ואח"כ עוד חצי שעה בחום 175 מעלות.
6. כשהעוגה עדיין חמה להכין את הציפוי ולמרוח מעל האגוזים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון