חיפשתי עוגה לפסח נטולת גלוטן, שתהיה בלי ותרגיש עם. הבעיה הייתה שכל עוגה כזאת דרשה הקצפות, 8-6 ביצים או שמנת מתוקה והרבה עבודה. אז ניסיתי כמה אפשרויות ופסלתי את קמח תפוחי האדמה. בפסח הזה, כשאזל הקמח (ללא גלוטן), ניסיתי משהו אחר והתוצאה ממש מלהיבה: עוגת פסח מנצחת, שלא מתייבשת אחרי יום, על בסיס קורנפלור בלי הקצפות. מתאימה לביקורי פתע של אורחים בפסח או סתם לכוס קפה של אחר הצהרים.
|
|
חיפשתי עוגה לפסח נטולת גלוטן, שתהיה בלי ותרגיש עם. הבעיה הייתה שכל עוגה כזאת דרשה הקצפות, 8-6 ביצים או שמנת מתוקה והרבה עבודה. אז ניסיתי כמה אפשרויות ופסלתי את קמח תפוחי האדמה. בפסח הזה, כשאזל הקמח (ללא גלוטן), ניסיתי משהו אחר והתוצאה ממש מלהיבה: עוגת פסח מנצחת, שלא מתייבשת אחרי יום, על בסיס קורנפלור בלי הקצפות. מתאימה לביקורי פתע של אורחים בפסח או סתם לכוס קפה של אחר הצהרים.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1+1/2 כוס קורנפלור
1 כוס סוכר לבן
1 שקית אבקת אפיה
3 ביצים (כן, רק שלוש!)
כוס שמן סויה או קנולה
כפית תמצית רום
1/2 כוס שוקולית
1/2 כוס קקאו מובחר (איכות הקקאו משפיעה מאוד על איכות העוגה)
3/4 כוס מים רותחים
תבנית פיירקס 26
אופן ההכנה
מערבבים היטב את החומרים היבשים, מוסיפים את השמן והביצים, יוצרים עיסה אחידה ורק בסוף מוסיפים את המים הרותחים. צריכה לצאת עיסה דלילה מאוד ואחידה. מחממים מראש תנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית ומוזגים פנימה. אם משתמשים בתבנית סיליקון, עדיף להניח אותה על-גבי תבנית גדולה, אחרת התכולה תישפך בדרך לתנור.
אופים עד שהקיסם בצדי העוגה ובמרכז יבש, אך לא יבש מאוד (צריך להיות מעט לח).
להוציא מיד מהתנור ולצנן את התבנית על רשת. חשוב מאוד לחתוך את העוגה רק אחרי שהיא קרה לגמרי כדי שלא תתפרק.
העוגה לא מצריכה אחסון בכלי אטום ולא במקרר, אך אם רוצים להאריך את חייה, כדאי לכסות אותה אחרי שהיא מתקררת. אם רוצים לשמור במקרר, אפשר להוסיף לה ציפוי שוקולד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון