חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד במיקרוגל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה ב- 8 דקות
עוגת שוקולד במיקרוגל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה ב- 8 דקות
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם מחמאה (אני מעדיפה חמאה)
כוס סוכר
כף סוכר וניל
4 ביצים
½1 כוסות קמח
¼ כוס קקאו
2 כפיות קפה נמס
2 כפיות ליקר (האהוב עליכם)
100 גרם שוקולד מריר איכותי
אופן ההכנה
1. שמים את המחמאה/ חמאה בקערת מערבל המתאימה לשימוש במיקרוגל
וממיסים במיקרוגל במשך 2 דקות בעוצמה של 50%
2. מוסיפים למרגרינה את הסוכר וסוכר הווניל ומקציפים במהירות
מקסימאלית במשך מספר שניות, מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי
הקצפה.
3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל, במשך 2 דקות בעוצמה של 50%,
אפשר להמיסו על הנייר הלבן של עטיפת השוקולד, או על נייר אפייה
(פרגמנט) אך בשום אופן לא על רדיד אלומיניום, מוסיפים אותו
למחמאה/חמאה תוך כדי הקצפה.
4. בכלי נפרד, מערבבים היטב את כל החומרים היבשים.
5. מפעילים את המערבל במהירות מינימאלית, ומוסיפים לסירוגין את
הליקר והחומרים היבשים. ממשיכים לערבל רק עד שכל החומרים
התערבבו. פעולה ממושכת מדי עלולה לפגום בטעמה של העוגה.
6. מורחים במחמאה/חמאה תבנית בעלת ארובה בקוטר 23 ס"מ המתאימה
למיקרוגל ובוזקים מעט פירורי לחם. מעבירים את תערובת העוגה לתוך
תבנית האפייה. מכסים עם נייר פרגמנט או מגבת מטבח ללא צבע.
7. אופים את העוגה במשך 8-10 דקות. אם העוגה עדיין לא מוכנה, אופים
עוד 1-2 דקות.
8. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: עמ' 122 בספר אב במיקרוגל מאת עפרה ואסנת קצנק, בהוצאת רות סירקיס www.sirkis.co.il
שתף את המתכון