הוראות הכנה
מרכיבים
150 ג' חמאה חתוכה לקוביות.
150 ג' סוכר חום.
4 ביצים מופרדות.
150 ג' קמח רגיל.
1 כפית אבקת אפייה.
100 ג' אגוזי לוז קצוצים וקלויים.
200 ג'שוקולד מריר, קצוץ.
קורט מלח.
למילוי-
125 מ"ל שמנת לקצפת.
לציפוי-
150 ג' שוקולד מריר.
תמצית וניל.
2 כפות שמנת לקצפת.
2 כפות אגוזי לוז קצוצים.
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180°c).
מקציפים במקיסר חמאה וסוכר לתערובת בהירה וחלקה.
מוסיפים בהדרגה חלמונים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה.
מוסיפים אגוזים ושוקולד.
מקציפים חלבונים עם מלח לקצף קשה ומקפלים לתערובת העוגה.
מעבירים לתבנית קפיצית שקוטרה 23 ס"מ ואופים ואופים 50 דקות או עד שהקיסם
הננעץ בעוגה יוצא יבש.
מוציאים מהתבנית ומתצננים על רשת.
ציפוי-
ממיסים שוקולד בסיר כפול עם מים רותחים.
בוחשים בכף עץ ומוסיפים וניל ושמנת.
מילוי-
מקציפים את השמנת לקצפת.
כשהעוגה קרה, חוצים אותה לרוחבה.
מורחים את הקצפת על מחצית העוגה, מכסים במחצית השנייה
ומצפים את העוגה כולה בציפוי שוקולד.
מקשטים באוגוזים קצוצים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון