חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד חמה של מיקי שמו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הי. brאני מחפשת שני מתכונים: br1. פסטה 4 גבינות (מהביג מאמא בת"א או גירסה דומה). br2. עוגת שוקולד (או עוגות אישיות) אווריריות מאוד שאוכליםנ אותן חמות עם קרם שוקולד מעל (אכלתי לפני כשנתיים בחתונה ב"שם-מים" בתל אביב ליד הנמל..איני יודעת מי היו הקייטרינג..) brאשמח לקבל מתכונים למייל. brmaya_gut@mhash.org.il brתודה רבה, מאיה.
עוגת שוקולד חמה של מיקי שמו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הי. brאני מחפשת שני מתכונים: br1. פסטה 4 גבינות (מהביג מאמא בת"א או גירסה דומה). br2. עוגת שוקולד (או עוגות אישיות) אווריריות מאוד שאוכליםנ אותן חמות עם קרם שוקולד מעל (אכלתי לפני כשנתיים בחתונה ב"שם-מים" בתל אביב ליד הנמל..איני יודעת מי היו הקייטרינג..) brאשמח לקבל מתכונים למייל. brmaya_gut@mhash.org.il brתודה רבה, מאיה.
הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה:
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
6 ביצים
300 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
120 גרם קמח
לקרם:
250 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
לא חובה:
חצי מיכל ריבת חלב
4 כפות חלב
אופן ההכנה
1. ממיסים חמאה+שוקולד בבן-מארי (בתוך קערה שמונחת על סיר עם מים על הגז)
2. מקציפים ביצים+סוכר לקצף יציב (4-5 דקות במהירות הכי גבוהה של המיקסר)
3. מוסיפים את תמצית הוניל לביצים
3. מוסיפים תוך כדי ערבוב/קיפול את השוקולד+חמאה לביצים בזרם דק עד קבלת תערבת אחידה
4. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהקמח נבלע בתערובת
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות לערך. אם החלק החיצוני מוכן אך מבפנים עדיין רטוב, יש לכסות בנייר אפייה
6. מצננים את העוגה לחום החדר, מוציאים מהתבנית והופכים על מגש כך שהחלק התחתון של העוגה הוא העליון.
7. אם החלק העליון (שהיה תחתון במקור) שרוף, יש להורידו בעזרת סכין
8. אופציונלי: ניתן לצפות את העוגה בריבת חלב באופן הבא: יש לערבב חלב+ריבת חלב בקערה, לחמם מעט במיקרו עד קבלת קרם נוח למריחה. בעזרת סכין רחבה או פלטה (Palleta) מורחים את כל פני העוגה כולל השוליים
10. מרתיחים בסיר שמנת ומייד שמגיעה לרתיחה יש לשפוך לתוך קערה עם 250 גרם שוקולד מריר. לערבב עד קבלת קרם אחיד
11. לשפוך על מרכז העוגה ובעזרת כף או סכין רחבה לצפות את כל העוגה כולל השוליים. בגלל שהקרם חם הוא יחסית דליל מה שמאפר לבצע זאת בקלות. את השלב הזה מולץ לבצע כאשר העוגה מונחת על מגש או קערה עמוקה כך שהקרם שמטפטף ייקווה בתחתים וניתן יהיה לאוספו לשימוש חוזר.
12 לפני ההגשה מומלץ בחום לחמם ל-30 שניות במיקרו עד לריכוך הקרם. העוגה נימוחה בפה באופן בלתי ייאמן
בתאבון!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון