הי. brאני מחפשת שני מתכונים: br1. פסטה 4 גבינות (מהביג מאמא בת"א או גירסה דומה). br2. עוגת שוקולד (או עוגות אישיות) אווריריות מאוד שאוכליםנ אותן חמות עם קרם שוקולד מעל (אכלתי לפני כשנתיים בחתונה ב"שם-מים" בתל אביב ליד הנמל..איני יודעת מי היו הקייטרינג..) brאשמח לקבל מתכונים למייל. brmaya_gut@mhash.org.il brתודה רבה, מאיה.
|
|
הי. brאני מחפשת שני מתכונים: br1. פסטה 4 גבינות (מהביג מאמא בת"א או גירסה דומה). br2. עוגת שוקולד (או עוגות אישיות) אווריריות מאוד שאוכליםנ אותן חמות עם קרם שוקולד מעל (אכלתי לפני כשנתיים בחתונה ב"שם-מים" בתל אביב ליד הנמל..איני יודעת מי היו הקייטרינג..) brאשמח לקבל מתכונים למייל. brmaya_gut@mhash.org.il brתודה רבה, מאיה.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה:
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
6 ביצים
300 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
120 גרם קמח
לקרם:
250 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
לא חובה:
חצי מיכל ריבת חלב
4 כפות חלב
אופן ההכנה
1. ממיסים חמאה+שוקולד בבן-מארי (בתוך קערה שמונחת על סיר עם מים על הגז)
2. מקציפים ביצים+סוכר לקצף יציב (4-5 דקות במהירות הכי גבוהה של המיקסר)
3. מוסיפים את תמצית הוניל לביצים
3. מוסיפים תוך כדי ערבוב/קיפול את השוקולד+חמאה לביצים בזרם דק עד קבלת תערבת אחידה
4. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהקמח נבלע בתערובת
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות לערך. אם החלק החיצוני מוכן אך מבפנים עדיין רטוב, יש לכסות בנייר אפייה
6. מצננים את העוגה לחום החדר, מוציאים מהתבנית והופכים על מגש כך שהחלק התחתון של העוגה הוא העליון.
7. אם החלק העליון (שהיה תחתון במקור) שרוף, יש להורידו בעזרת סכין
8. אופציונלי: ניתן לצפות את העוגה בריבת חלב באופן הבא: יש לערבב חלב+ריבת חלב בקערה, לחמם מעט במיקרו עד קבלת קרם נוח למריחה. בעזרת סכין רחבה או פלטה (Palleta) מורחים את כל פני העוגה כולל השוליים
10. מרתיחים בסיר שמנת ומייד שמגיעה לרתיחה יש לשפוך לתוך קערה עם 250 גרם שוקולד מריר. לערבב עד קבלת קרם אחיד
11. לשפוך על מרכז העוגה ובעזרת כף או סכין רחבה לצפות את כל העוגה כולל השוליים. בגלל שהקרם חם הוא יחסית דליל מה שמאפר לבצע זאת בקלות. את השלב הזה מולץ לבצע כאשר העוגה מונחת על מגש או קערה עמוקה כך שהקרם שמטפטף ייקווה בתחתים וניתן יהיה לאוספו לשימוש חוזר.
12 לפני ההגשה מומלץ בחום לחמם ל-30 שניות במיקרו עד לריכוך הקרם. העוגה נימוחה בפה באופן בלתי ייאמן
בתאבון!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון