חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד לאוהבי השוקולד המתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד לאוהבי השוקולד המתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר מכסימום
150 גרם שוקולד מריר (עדיף לא פרווה)
½ 1 כוס קמח תופח ( לא יותר )
6 כפות מים
אופן ההכנה
ההכנה
1. 5 חלבונים (לבנים )+ 1/2 כוס סוכר להקציף קשה מאוד.
2. 1 חבילת מרגרינה בלי מלח. 150 גרם שוקולד מריר (להפריד לקוביות)
1 כוס סוכר, 6 כפות מים גדושות, לחמם על האש עד שיימס
3. 5 חלמונים (צהוב)+ 1/3 כוס סוכר לערבב במיקסר עד קבלת גוון צהוב בהיר
4. לבחוש היטב סעיף מס 2 ומס 3 ולהפריש ספל (מג,לשמור לסוף)
5. להוסיף ליתרת השוקולד ( יתרת סעיף 4 ) ½ 1 קמח כוס קמח תופח (לא יותר)
(הכמות אשר בספל עדיין ממתינה לשמור עליה) מתקבל בצק קשה
במקצת ( יהיה אווררי לאחר תוספת קצף הביצים)
6. להעביר את הבצק ( סעיף 5 ) אל קערה ולהוסיף את קצף החלבונים
ולערבב היטב ובזהירות מרבית להשתדל לא להשאיר חלקי קצף לבנים
בין הבצק המעורב עם שוקולד .
לאפות 40 דקות בתבנית גודל 26 להוציא מהתנור ולמרוח את הקרם
שהופרש ולהחזיר את העוגה לתנור כאשר הוא ( התנור ) במצב כבוי,
(לייבוש שכבת הקרם העליונה.)
יש אפשרות לאפות בתבנית מספר 24 העוגה תהיה בעלת קוטר קטן יותר
אך גבוהה יותר.
•מאחר והשוקולד המומס חם מעט יש להיזהר בזמן צירופו אל הביצים יש להתמיד בבחישה.
מגיש: שפיר
מקור:
שתף את המתכון