הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר מכסימום
150 גרם שוקולד מריר (עדיף לא פרווה)
½ 1 כוס קמח תופח ( לא יותר )
6 כפות מים
אופן ההכנה
ההכנה
1. 5 חלבונים (לבנים )+ 1/2 כוס סוכר להקציף קשה מאוד.
2. 1 חבילת מרגרינה בלי מלח. 150 גרם שוקולד מריר (להפריד לקוביות)
1 כוס סוכר, 6 כפות מים גדושות, לחמם על האש עד שיימס
3. 5 חלמונים (צהוב)+ 1/3 כוס סוכר לערבב במיקסר עד קבלת גוון צהוב בהיר
4. לבחוש היטב סעיף מס 2 ומס 3 ולהפריש ספל (מג,לשמור לסוף)
5. להוסיף ליתרת השוקולד ( יתרת סעיף 4 ) ½ 1 קמח כוס קמח תופח (לא יותר)
(הכמות אשר בספל עדיין ממתינה לשמור עליה) מתקבל בצק קשה
במקצת ( יהיה אווררי לאחר תוספת קצף הביצים)
6. להעביר את הבצק ( סעיף 5 ) אל קערה ולהוסיף את קצף החלבונים
ולערבב היטב ובזהירות מרבית להשתדל לא להשאיר חלקי קצף לבנים
בין הבצק המעורב עם שוקולד .
לאפות 40 דקות בתבנית גודל 26 להוציא מהתנור ולמרוח את הקרם
שהופרש ולהחזיר את העוגה לתנור כאשר הוא ( התנור ) במצב כבוי,
(לייבוש שכבת הקרם העליונה.)
יש אפשרות לאפות בתבנית מספר 24 העוגה תהיה בעלת קוטר קטן יותר
אך גבוהה יותר.
מאחר והשוקולד המומס חם מעט יש להיזהר בזמן צירופו אל הביצים יש להתמיד בבחישה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון