הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים (לעוגה) :
150 גר' שוקולד לבן
200 גר' מרגרינה
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות קמח תופח
4 ביצים
1/2 כוס חלב
מצרכים (למרנג) :
כפית תמצית וניל
1/2 כפית מיץ לימון
כפית קורנפלור
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
מצרכים (לקרם שוקולד):
חבילה שמנת מתוקה
3 כפיות תמצית וניל
150 גר' שוקולד מריר או לבן
מצרכים (לציפוי):
כפית חמאה
200 גר' שוקולד לבן
תבנית: רצוי תבנית קפיצית, קוטר 25-27
אופן ההכנה
1. הקרם
א. ממיסים את השוקולד על אש קטנה ומוסיפים את התמצית וניל.
ב.מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבים עד שכל השוקולד נמס, לאחר מכן עוטפים בנייר נצמד ושמים במקרר ל-7 שעות עד לילה במקרר בכערה עטופה בניילון נצמד.
ג.מוציאים מהמקרר ומקציפים עד לקבלת קצף רך ויציב (לא להקציף יותר מידי, שלא יתקבלו גושי חמאה בקצף).
2.הציפוי
א.ממיסים את השוקולד הלבן על אש קטנה ושמים בתבנית מרוחה בחמאה.
ב.עוטפים את התבנית בניילון ניצמד ושמים במקרר עד להתקשות.
3.העוגה
א.מחממים את התנור ל-°180 צלזיוס.
ב.ממיסים את הסוכר, השוקולד והמרגרינה על אש קטנה.
ג.מסירים את התערובת מהאש כאשר כל החומרים נמסים ומתאחדים. לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים בערבוב כף עץ ושמים את התערובת בתבנית (באותו גודל של הציפוי) מרוחה בחמאה.
ד.שמים בתנור ל-45.
4.המרנג
א.מקציפים את החלבונים עד לקצף כמעט יציב ואז מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד קצת.
ב.לקצף מוסיפים את הלימון ותמצית הוניל מקציפים שתי שניות ומוסיפים את הקורנפלור ושוב מערבבים, עד לקצף יציב (בזהירות שהקצף לא יישבר!).
ג.שמים את הקצף בתבנית (באותו גודל של העוגה והציפוי) עם נייר אפייה ושמים בתנור ב-°150 צלזיוס ל-15-25 דקות.
5.סידור העוגה
השכבה הראשונה היא העוגה, על העוגה שמים קצת קרם שוקולד (בתור דבק) ואת המרנג, לאחר מכן שמים עוד קרם ואז את הציפוי. עם הקרם שנשאר (אם נשאר) אפשר לכתוב על העוגה, לשמור במקרר או ללקק.
בתאבון!
הערה!
אפשר ואפילו מומלץ להוסיף כל פרי, קישוט, רוטב מתוק או כל דבר טעים שעולה לכם בראש שהולך טוב עם שוקולד לבן, כמו כן לא חייבים לעקוב אחרי המתכון, כל דבר בסיסי במתכון מחכה לתוספות שלכם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון