הוראות הכנה
מרכיבים
7 ביצים מופרדות
300 גר` חמאה או מרגרינה
10-12 עוגיות מרנג לבנות (נשיקות)
300 גר` שוקולד מריר מומס
1 מיכל שמנת מתוקה לקישוט
2/3 כוס סוכר
1/3 כוס ברנדי
4 כפות קמח מצה.
אופן ההכנה
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה ויציב.
לערבב את החמאה עם החלמונים והשוקולד המומס.
להוסיף את הברנדי ולקפל את קצף החלבונים בעדינות.
ל 1/3 מהכמות להוסיף את קמח המצה בקיפול ולצקת לתבנית 26 ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני. להוציא ולצנן.לפזר על התחתית האפויה את נשיקות (לשבור אותן לחתיכות בינוניות) ולצקת את שארית התערובת מעל.
להכניס לקירור במקרר ל- 8 שעות לפחות.
להקציף את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר לקצפת יציבה ולזלף או למרוח על העוגה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון