חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד נוסח פירנצה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד איטלקית
עוגת שוקולד נוסח פירנצה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד איטלקית
הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
3 ביצים
260 גרם מרציפן גולמי
80 גרם חמאה מומסת
2 כפות (15 גרם) קמח
2 כפות גדושות (20 גרם) קמח תפוחי אדמה
2 כפות גדושות (20 גרם) קקאו
2 כפיות ליקר שוקולד
3/4 כוס (70 גרם) שקדים פרוסים
1 כף חמאה מומסת, להברשת התבנית
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות
2. מערבלים ביצה אחת ואת המרציפן במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת ממרח חלק.
3. מחליפים את ווהגיטרה במקצף, מוסיפים את 2 הביצים הנותרות ומקציפים במהירות בינונית במשך 8-10 דקות.
4. מנמיכים את מהירות המקסר ומוסיפים חמאה. מקציפים עד שהיא נבלעת בתערובת.
5. מוסיפים את שני סוגי הקמח, הקקאו והליקר ומערבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
6. משמנים את התבנית בחמאה מומסת ומפזרים את השקדים הפרוסים בשוליים ובתחתית התבנית.
7. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 20-25 דקות, עד שהעוגה מוצקה למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
8. מצננים את העוגה והופהכים על צלחת הגשה. מאחסנים בטמפ' החדר.
הערות:
חשוב להשתמש בקקאו כהה (הולנדי) שמעניק לעוגה צבע כהה מאוד בגוון אדמדם וטעם שוקולד מודגש
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: הנס ברטלה
שתף את המתכון