הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית עגולה 26, תנור על חום בינוני נמוך (150-160 מע' צ.) מחומם מראש)
300 גר' שוקולד מריר
300 גר' חמאה
6 ביצים (מופרדות)
כוס סוכר
2 כוסות פקאנים קצוצים גס/שוקולד צ'יפס/צימוקים
3 כפות קמח תפ"א
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה
כף סירופ תירס (לא חובה, זה עושה את הציפוי מבריק יותר
אופן ההכנה
שוקולד + חמאה = להמיס יחד
חלבונים + ½ מהסוכר = להקציף עד לקבלת קצף יציב
חלמונים + מחצית הסוכר הנותרת להקציף עד לקבלת קצף בהיר ותפוח ואז להוסיף את שאר החומרים, לאחד את 2 העיסות בתנועות קיפול עדינות - להעביר לתבנית ולאפות.
ציפוי: להמיס את החומרים יחד, בגמר להוסיף את סירופ התירס ולערבב טוב. ליצוק על העוגה אחרי שטיפונת מתקרר וזהו.
מגיש:
מקור: פיקציה
שתף את המתכון