הוראות הכנה
מרכיבים
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
½2 כוסות קמח רגיל
4 ביצים מופרדות
4 כפות אבקת קקאו
150 גרם שוקולד מריר מופרד לקוביות
30 גרם חמאה
6 כפות סוכר
3 כפות ברנדי
3 כפות מים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים תחת הוספה הדרגתית של הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה וקשיחה. מקציפים בנפרד את החלמונים לקבלת תפיחה צהבהבה ותפוחה (בערך כפול בנפח). תוך כדי ההקצפה מוסיפים את הקקאו והקמח. מקפלים את תערובת הקקאו אל תוך החלבונים עד לקבלת מרקם אחיד. שופכים את הבלילה לתבנית קוטר 26 משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות למשך כעשרים עד עשרים וחמש דקות. מוציאים ומצננים.
מקציפים כעת את השמנת עם פודינג הווניל והחלב לקבלת קצפת נוקשה ומכניסים למקרר. מערבבים את הברנדי עם כף אחת של מים ושופכים על כל העוגה המצוננת לאחר שיצאה מהתנור. מכניסים את העוגה למקרר למשך כחצי שעה. מכסים את העוגה עם קרם הווניל ומכניסים בחזרה למקרר.
בסיר קטן ממיסים את השוקולד המריר עם החמאה ושתי כפות מים. לאחר שנמס לחלוטין שופכים על העוגה מלמעלה ובעזרת כלי חלק מחליקים על פני כל העוגה. מחזירים למקרר.
מגישים קר.
מגיש:
מקור: מבוסס באופן חופשי על מתכון של פסקל פרץ רובין
שתף את המתכון