הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה רכה
6 ביצים, מופרדות
195 גרם סוכר
55 מ"ל ליקר "קלואה"
80 גרם קמח
135 גרם אגוזי פקאן, קלויים קלות וטחונים
100 גרם אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים גס
1 כף אבקת אספרסו, טחון טרי
קורט מלח
לציפוי מוקה:
110 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד חלב, קצוץ דק
1 כף סירופ תירס
1 כפית קפה נמס
לקישוט:
50 גרם אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים גס
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
1. ממיסים את השוקולד והחמאה (במיקרוגל או מעל ביין מארי).
2. במיקסר מערבלים את החלמונים עם 130 גרם סוכר, עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד וליקר ה"קלואה" ומערבבים.
3. בקערה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, פקאנים (שני הסוגים) ואספרסו.
4. במיקסר מקציפים חלבונים עם 65 גרם סוכר ומלח, עד לקבלת קצף יציב.
5. מאחדים את שלוש התערובות לסירוגין: מוסיפים לתערובת השוקולד את קצף החלבונים ואת החומרים היבשים בתנועות קיפול (להיזהר מעירבוב יתר).
6. יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת ואופים כ 35-40 דקות. מצננים כחצי שעה, מהדקים היטב ומקררים.
7. מכינים ציפוי: מביאים את השמנת לרתיחה, מוסיפים שוקולד, סירופ תירס וקפה ומערבבים לקבלת רוטב חלק. משחררים את העוגה מהתבנית, מצפים את העוגה (כולל דפנות) בציפוי מוקה ומצפים את הדפנות בפקאנים קצוצים................
ובתיאבון!!!!!!!!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון