חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד, קפה ופקאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד, קפה ופקאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה רכה
6 ביצים, מופרדות
195 גרם סוכר
55 מ"ל ליקר "קלואה"
80 גרם קמח
135 גרם אגוזי פקאן, קלויים קלות וטחונים
100 גרם אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים גס
1 כף אבקת אספרסו, טחון טרי
קורט מלח
לציפוי מוקה:
110 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד חלב, קצוץ דק
1 כף סירופ תירס
1 כפית קפה נמס
לקישוט:
50 גרם אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים גס
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
1. ממיסים את השוקולד והחמאה (במיקרוגל או מעל ביין מארי).
2. במיקסר מערבלים את החלמונים עם 130 גרם סוכר, עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד וליקר ה"קלואה" ומערבבים.
3. בקערה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, פקאנים (שני הסוגים) ואספרסו.
4. במיקסר מקציפים חלבונים עם 65 גרם סוכר ומלח, עד לקבלת קצף יציב.
5. מאחדים את שלוש התערובות לסירוגין: מוסיפים לתערובת השוקולד את קצף החלבונים ואת החומרים היבשים בתנועות קיפול (להיזהר מעירבוב יתר).
6. יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת ואופים כ 35-40 דקות. מצננים כחצי שעה, מהדקים היטב ומקררים.
7. מכינים ציפוי: מביאים את השמנת לרתיחה, מוסיפים שוקולד, סירופ תירס וקפה ומערבבים לקבלת רוטב חלק. משחררים את העוגה מהתבנית, מצפים את העוגה (כולל דפנות) בציפוי מוקה ומצפים את הדפנות בפקאנים קצוצים................
ובתיאבון!!!!!!!!!!
מגיש: exuer1
מקור:
שתף את המתכון