הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה
8 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים, סחוט טרי
300 גרם שקדים טחונים
1 כף קליפת תפוז מגוררת
חמאה לשימון התבנית
לציפוי:
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 כפות שמנת חמוצה
3 כפות מיץ תפוזים, סחוט טרי
פילטים של תפוז לקישוט
תבנית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
1. מכינים את העוגה: מעל סיר כפול ממיסים תוך עירבוב את השוקולד והחמאה, עד לקבלת קרם חלק.
2. במיקסר מערבלים את החלמונים עם סוכר, עד לקבלת תערובת בהירה. בזילוף דק מוסיפים לתערובת החלמונים את השוקולד המומס ומיץ התפוזים.
3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
4. מקציפים את קצף החלבונים ותערובת השוקולד כך: תוך כדי הפעלת המיקסר מוסיפים בהדרגה (ב-3 פעמים) חצי מכמות הקצף לתערובת השוקולד. לפני כל הוספה מנמיכים את מהירות ההקצפה ואחרי שהקצף נבלע היטב, מעלים חזרה. את השקדים וקליפת התפוז מקפלים בעדינות לתוך התערובת, ובהמשך - מוסיפים גם את יתרת קצף החלבונים.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית קפיצית בחמאה ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים 45 דקות, מוציאים ומקררים במשך 10 דקות.
6. מכינים את הציפוי: מעל סיר כפול ממיסים את שני סוגי השוקולד עם החמאה. מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת כף אחרי כף, תוך כדי בחישה. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים.
7. יוצקים את הקרם מעל העוגה ומקשטים בפילטים של תפוז. את העוגה מגישים חמה (להיזהר מחימום מוגזם שעלול לשבור את השומן!).
8. בתיאבון!!!!!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון