חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ככל הידוע היו אלו בני שבט המאיה שגילו ראשונים וצרכו פולי קקאו למאכל. גם האצטקים השתמשו בפולי הקקאו להכנת משקה, בתוספת וניל ופלפל צ’ילי חריף. המשקה נחשב לממריץ ושימש כתרופה למחלות שונות. הראשון שהביא את הקקאו לאירופה היה הרנאן קורטז, שלקח איתו פולי קקאו בחזרה לספרד כמתנה למלך קרלוס החמישי אלא שהאירופאים החליפו את הצ’ילי במשקה האינדיאני בסוכר שהמתיק את המשקה המר. במאה ה-17 נחשב משקה הקקאו למצרך מותרות בקרב האירופאים. האנגלי ג’וזף פריי ב-1847 היה הראשון שיצר שוקולד למאכל. דניאל פטר, יצרן דברי מתיקה שוויצרי, ייצר ושיווק את שוקולד החלב הראשון. br br
עוגת שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ככל הידוע היו אלו בני שבט המאיה שגילו ראשונים וצרכו פולי קקאו למאכל. גם האצטקים השתמשו בפולי הקקאו להכנת משקה, בתוספת וניל ופלפל צ’ילי חריף. המשקה נחשב לממריץ ושימש כתרופה למחלות שונות. הראשון שהביא את הקקאו לאירופה היה הרנאן קורטז, שלקח איתו פולי קקאו בחזרה לספרד כמתנה למלך קרלוס החמישי אלא שהאירופאים החליפו את הצ’ילי במשקה האינדיאני בסוכר שהמתיק את המשקה המר. במאה ה-17 נחשב משקה הקקאו למצרך מותרות בקרב האירופאים. האנגלי ג’וזף פריי ב-1847 היה הראשון שיצר שוקולד למאכל. דניאל פטר, יצרן דברי מתיקה שוויצרי, ייצר ושיווק את שוקולד החלב הראשון. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם סוכר
4 גרם נס קפה
150 מ"ל מים
100 גרם חמאה
5 ביצים
12 חלמונים
100 גרם קמח
350 גרם שוולד מריר משובח
8 יחידות פרלין שוקולד לבן
אופן ההכנה
הכנס לסיר: מים, נס קפה, סוכר וחמאה. הנח על גבי כיריים גז, ערבב עד להמסה והבא לרתיחה עדינה. העבר את תכולת הסיר לקערת מיקסר וערבב לצינון.
הוסף שוקולד מומס והמשך לערבב, הוסף, תוך ערבוב, ביצים וחלמונים, הוסף, בהדרגה, קמח וערבב לקבלת תערובת הומוגנית.
חלק לתבניות נייר מתאימות. הכנס לכל תבנית פרלין שוקולד לבן.
אפייה: 15 דקות, בחום של 160°C,
מגיש:
מקור: צרפתי
שתף את המתכון