הוראות הכנה
מרכיבים
לממרח
2.5 כוסות אגוזי לוז
3 כפות שמן
לעוגה
500 גרם שוקולד מריר קצוץ
כוס ממרח נוטלה או כל ממרח אחר בטעם אגוזים
6 ביצים
חצי כוס סוכר
מיכל שמנת מתוקה
2 כפות ליקר פרנגליקו
לציפוי
מיכל שמנת 250
שוקולד קצוץ מריר
כף ליקר
אופן ההכנה
קולים אגוזים בתנור חום 180 מעלות 10 דקות טוחנים במערבל יחד עם שמן עד שנוצר ממרח גרגרי.
ממיסים שוקולד במיקרו ומערבבים יחד עם נוטלה וממרח שעשינו עד לתערובת חלקה.
בינתיים מחממים תנור ל170 מעלות.
מקציפים ביצים וסוכר 7 דקות ומקבלים לשוקולד.
מקציפים שמנת וליקר ושוב מקפלים לשוקולד.
יוצקים לתבנית א...ואותה שמים בתוך תבנית גדולה יותר שמכילה מים רותחים שמגיעים עד למחצית גובה תבנית א... אופים שעה ורבע ובסיום משאירים את העוגה עוד ארבעים דקות בתוך האמבט מים.
לציפוי מחממים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד הקצוץ עד שנמס ומוסיפים ליקר...יוצקים על העוגה ולמקרר..רצוי לאכול קר...
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון