חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שושנים בסגנון אמריקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון הוא עם מילוי קינמון. הבצק מספיק לשתי עוגות שושנים תחומות בתבנית קוטר 24. brניתן להוריד מכמות הסוכר והקינמון ולהפוך את זה ל 12 לחמניות מתקתקות מהממות
עוגת שושנים בסגנון אמריקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון הוא עם מילוי קינמון. הבצק מספיק לשתי עוגות שושנים תחומות בתבנית קוטר 24. brניתן להוריד מכמות הסוכר והקינמון ולהפוך את זה ל 12 לחמניות מתקתקות מהממות
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל-12 שבלולי גמבו:
לבצק:
1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
2 ביצים
80 גרם חמאה, רכה מאוד
½ 4 כוסות (630 גרם) קמח
1 כפית מלח
½ כוס (100 גרם) סוכר
½ 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
למלית:
80 גרם חמאה, רכה מאוד
1 כוס דחוסה (240 גרם) סוכר חום
2 כפות גדושות קינמון
לזיגוג:
1 חלמון טרוף עם מעט חלב
לציפוי (לא חובה):
100 גרם גבינת שמנת
60 גרם חמאה רכה
½ 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק קטיפתי, חלק ודביק מעט.
2. משמנים את פני הבצק בשמן (כדי למנוע היווצרות קרום), ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (אפשר להתפיח במקרר במשך 12 שעות).
3. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומשהים למשך 10 דקות. מרדדים למלבן בגודל
40x50 ס"מ ומורחים בחמאה.
4. מערבבים סוכר חום עם קינמון ומפזרים על החמאה.
5. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ופורסים ל12- פרוסות שוות.
6. משכיבים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפיה (כך שיראו את השבלול). משאירים
רווחים גדולים בין השבלולים. מתפיחים כחצי שעה, עד להכפלת הנפח.
7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
8. מברישים את פני השבלולים בחלמון ואופים רבע שעה, עד שהם משחימים.
אם רוצים לצפות את המאפים:
1. מקציפים את חומרי הציפוי במיקסר או במטרפה ידנית לתערובת חלקה ואוורירית.
2. מורחים על השבלולים לאחר האפיה, בעודם חמימים.
טיפ: במקום להתפיח את הבצק במשך שעתיים במקום חמים -אפשר להתפיח אותו במקרר, למשך הלילה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: איריס גלברט
שתף את המתכון