הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל-12 שבלולי גמבו:
לבצק:
1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
2 ביצים
80 גרם חמאה, רכה מאוד
½ 4 כוסות (630 גרם) קמח
1 כפית מלח
½ כוס (100 גרם) סוכר
½ 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
למלית:
80 גרם חמאה, רכה מאוד
1 כוס דחוסה (240 גרם) סוכר חום
2 כפות גדושות קינמון
לזיגוג:
1 חלמון טרוף עם מעט חלב
לציפוי (לא חובה):
100 גרם גבינת שמנת
60 גרם חמאה רכה
½ 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק קטיפתי, חלק ודביק מעט.
2. משמנים את פני הבצק בשמן (כדי למנוע היווצרות קרום), ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (אפשר להתפיח במקרר במשך 12 שעות).
3. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומשהים למשך 10 דקות. מרדדים למלבן בגודל
40x50 ס"מ ומורחים בחמאה.
4. מערבבים סוכר חום עם קינמון ומפזרים על החמאה.
5. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ופורסים ל12- פרוסות שוות.
6. משכיבים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפיה (כך שיראו את השבלול). משאירים
רווחים גדולים בין השבלולים. מתפיחים כחצי שעה, עד להכפלת הנפח.
7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
8. מברישים את פני השבלולים בחלמון ואופים רבע שעה, עד שהם משחימים.
אם רוצים לצפות את המאפים:
1. מקציפים את חומרי הציפוי במיקסר או במטרפה ידנית לתערובת חלקה ואוורירית.
2. מורחים על השבלולים לאחר האפיה, בעודם חמימים.
טיפ: במקום להתפיח את הבצק במשך שעתיים במקום חמים -אפשר להתפיח אותו במקרר, למשך הלילה
מגיש:
מקור: איריס גלברט
שתף את המתכון