הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
35 גרם שמרים או כף וחצי שמרים יבשים
2.5 כפות מים
4 ביצים
1.5 כפות סוכר
700 גרם קמח
2/3 כפית מלח
350 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
למלית קרם פטיסייר:
2 כוסות חלב
130 גרם סוכר
1 שקית סוכר וניל
5 חלמונים
50 גרם קמח
250 גרם שקולד למריחה "נוטלה"
100 גרם אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
בצק:
1.בקערה מערבבים שמרים ומים, ומניחים לתסיסה.
2.במערבל במהירות גבוהה עם וו לישה מערבלים ביצים וסוכר, ומוסיפים את תערובת השמרים.
3.מעבירים את המערבל למהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את הקמח והמלח. מערבלים עד
לקבלת בצק חלק.
4.מוספים את החמאה ולשים עד שהיא נטמעת בבצק לחלוטין.
5.עוטפים את הקערה בנילון נצמד ומקררים לילה שלם במקרר.
קרם פטיסייר (מכינים במקביל להכנת הבצק, ושומרים במשך הלילה במקרר):
*מבשלים 11/3 כוסות חלב יחד עם סוכר וסוכר וניל, עד לסף רתיחה.
*במקביל טורפים היטב את החלמונים עם הקמח ויתרת הסוכר והחלב.
*כאשר תערובת החלב וסוכר הוניל מגיעה לרתיחה, מוסיפים מעט ממנה לתערובת החלמונים
(להשוואת טמפרטורות)ואז מזרזפים את היתרה תוך כדי בחישה, מנמיכים את הלהבה
ומחזירים לסיר. ממשיכים לבשל, תוך כדי טריפה, עד שמתקבל מירקם סמיך, כמו של פודינג.
*מעבירים לכלי פיירקס ומקררים בטממפרטורת החדר. מצמידים נילון אל פני הקרם (לא הכלי)
למניעת היווצרות קרום.
* מקררים כ6- שעות לפחות, או מכינים יום קודם, ומקררים במשך לילה.
*מחממים תנור ל180- מעלות.
6.מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לריבוע בגודל 50 ס"מ,
ובעובי של 3 מ"מ. בימים חמים חובה לעבוד בזריזות, או לפחות בחדר ממוזג.
7.מורחים "נוטלה" על הבצק, מעליו מורחים שכבת קרם פטיסייר, ומעל מפזרים אגוזים קצוצים.
גוללים לרולדה מהצד הקרוב לרחוק. הבצק גדוש במלית, ויש לשים לב שלא יקרע בטעות.
8.בסכין חדה, ובמכה אחת, פורסים את הרולדה לשבע חתיכות שוות. את הראשונה מעמידים במרכז התבנית (כמו בהכנת עוגת שושנים, ואת השאר מסדרים סביבה במירווחים שונים.
מניחים בצד ומחכים עד שמרכיבי העוגה תופחים ונוגעים זה בזה. מכינים באותה צורה את העוגה השנייה.
אופים כשעה, או עד שפני העוגה משחימים.
רצוי לשמור במקרר בכלי אטום או עטוף בנילון, ולאכול בטמפרטורת החדר.
**המתכון לשתי עוגות, שייאפו כל אחת בנפרד, בתבנית בקוטר 26 ס"מ:
מגיש:
מקור: דליה זרחיה
שתף את המתכון