הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ
לבצק:
4 כוסות קמח
40 גר' שמרים מגורענים או שמרים לחים מפוררים
100 חמאה, רכה
4 כפות סוכר
3 חלמונים
קליפה מגוררת מ - 1 לימון
מעט מלח
11/4 כוסות חלב פושר
למלית:
11/2 כוסות סוכר
11/2 כוסות חלב
3/12 כוסות פרג טחון
30 גר' חמאה, רכה
2/3 כוס צימוקים
קליפה מגוררת מ - 1 לימון
1 כוס אגוזים קצוצים
מעט מלח
לסירופ:
1/2 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל את הקמח ואת השמרים, מוסיפים את החמאה, את הסוכר, את החלמונים, את קליפת הלימון ואת המלח, מתחילים לערבל, מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר תוך כדי פעולת המערבל וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים במגבת ומתפיחים שעה. לשים את הבצק שוב, מכסים ומתפיחים שוב, עד שהמלית מוכנה.
2. המלית: שמים בסיר את הסוכר ואת החלב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפרג ואת החמאה ומבשלים כ - 4 דקות, עד שהנוזלים נספגים. מסירים מהכיריים, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומצננים.
3. מחממים את התנור לחום 180 מעלות.
4. מקמחים משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק ומחלקים לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני. מורחים כל עלה במחצית מכמות המלית, מגלגלים לגלילה וסוגרים היטב את הקצוות. חותכים כל גלילה ל - 7 - 8 פרוסבות, מהדקים כל פרוסה באחד מהצדדים וסוגרים, כך שנוצרות "שושנים". מניחים את ה"שושנים" בתבנית בצפיפות כשהצד הפתוח כלפי מעלה. מניחים לתפיחה למשך כרבע שעה.
5. הסירופ: שמים בסיר קטן את החלב והסוכר, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים.
6. אופים את השושנים כ - 20 דקות. יוצקים את הסירופ וממשיכים לאפות עוד 15 דקות נוספות.
מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה
מגיש:
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון