הוראות הכנה
מרכיבים
170 גרם חמאה רכה
2 ביצים או 1 ביצה ושני חלמונים
1 כוס סוכר
1/2 2 כוסות קמח
חומרים למילוי:
1 צנצנת קטנה של ריבת תות שדה או דובדבנים
1 ק"ג שזיפים מגולענים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
30-50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חמרי הבצק. מצננים כשעה במקרר.
2. משמנים תבנית של פאי בקוטר 30 ס"מ כצוי תבנית הניתנת להפרדה.
3. שוטחים בידיים 3/4 מכמות הבצק על תבנית האפיה והשוליים.
אץ ה-1/4 שנותר מהבצק מכניסים למקפיא.
4. מורחים את הריבה על הבצק ומניחים את פרוסות השזיפים כמניפה במעגלים על התבנית.
5. ממיסים 30-50 גרם חמאה ושופכים מעל השזיפים.
6. מוציאים מהמקפיא את שארית הבצק ומגרדים בפומפיה גסע מעל השזיפים.
7. אופים בתנור חם בינוני 180 מעלות כשעה עד שמזהיב.
מגיש:
מקור: מ. אילן
שתף את המתכון