חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שטרויזל עם שיזיפים טריים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שטרויזל עם שיזיפים טריים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לשטרויזל
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כפית קינמון טחון
50 ג"ר חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס אגוזים קלויים כמו אגוזי לוז, פקאן, שקדים
לעוגה
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/8 כפית מלח
1/2 חבילה חמאה , בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1/2 כפית טהור וניל לחלץ
1/3 כוס חלב
6-8 שזיפים מגולענים וחתוכים לפיסות דקות
אופן ההכנה
לשטרויזל
מקציפים : בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח קינמון טחון. חותכים את החמאה עם בצק בבלנדר שהוא דומה לפירורים גסים.
מוסיפים את הסוכר החום ואגוזי לוז קצוצים. ומניחים בצד עד עשית העוגה
לעוגה :
1.בקערה נפרדת מערבבים יחדיו את הקמח, אבקת אפיה, מלח.
2.בקערת מערבל חשמלי, מערבלים את החמאה עד לממרח קרמי וחלק. מוסיפים את הסוכר ומערבלים עד התמהתו. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל עד שכל החומרים משולבים. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם החלב,עד קבלת בלילה אחידה.
3.שופכים את התערובת לתוך תבנית טפלון, ומחליקים בעזרת מרית .
4.מסדרים את פלחי השזיפים באופן חופף על פני בלילת העוגה ומעל
מפזרים streusel ציפוי.
אופים ב 180 מעלות כ 45 - 50 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת להצטנן מעט.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל או קצפת.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון