הוראות הכנה
מרכיבים
לשטרויזל
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כפית קינמון טחון
50 ג"ר חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס אגוזים קלויים כמו אגוזי לוז, פקאן, שקדים
לעוגה
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/8 כפית מלח
1/2 חבילה חמאה , בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1/2 כפית טהור וניל לחלץ
1/3 כוס חלב
6-8 שזיפים מגולענים וחתוכים לפיסות דקות
אופן ההכנה
לשטרויזל
מקציפים : בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח קינמון טחון. חותכים את החמאה עם בצק בבלנדר שהוא דומה לפירורים גסים.
מוסיפים את הסוכר החום ואגוזי לוז קצוצים. ומניחים בצד עד עשית העוגה
לעוגה :
1.בקערה נפרדת מערבבים יחדיו את הקמח, אבקת אפיה, מלח.
2.בקערת מערבל חשמלי, מערבלים את החמאה עד לממרח קרמי וחלק. מוסיפים את הסוכר ומערבלים עד התמהתו. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל עד שכל החומרים משולבים. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם החלב,עד קבלת בלילה אחידה.
3.שופכים את התערובת לתוך תבנית טפלון, ומחליקים בעזרת מרית .
4.מסדרים את פלחי השזיפים באופן חופף על פני בלילת העוגה ומעל
מפזרים streusel ציפוי.
אופים ב 180 מעלות כ 45 - 50 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת להצטנן מעט.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל או קצפת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון