חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שיש ללקק את האצבעות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה קלה להכנה, פשוט ללקק את האצבעות ולקבל מחמאות.
עוגת שיש ללקק את האצבעות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה קלה להכנה, פשוט ללקק את האצבעות ולקבל מחמאות.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 ביצים
3/4 כוס חלב
1 גביע שמנת חמוצה 70 מ"ל (1/3 כוס) או לבן
1/2 1 כפית תמצית וניל
1/4 2 כוסות קמח
1שקית אבקת אפיה+1/2 כפית סודה לשתיה+1/2 כפית מלח
100 גר' שוקולד מריר+2כפות חלב+1כפית קקאו+1כפית נס קפה.
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 170 מעלות.
את הסוכר הביצים והשמן טורפים יחד לתערובת קלה ומוסיפים את תמצית הוניל.
את החמרים היבשים מערבבים בקערה נפרדת ומוסיפים לתערובת בהדרגה יחד עם השמנת והחלב- מערבבים לעיסה אחידה.
ממיסים בסיר את השוקולד, 2 כפות החלב, הקקאו והנס קפה .
כ 1/3 תהתערובת הלבנה מעבירים לקערה נפדרת ומוסיפים לה את תערובת השוקולד.
לתבנית כיכר מרופדת בנניר אפייה או משומנת שופכים חלק מהתערובת הלבנה, עליה את תערובת השוקולד ועליה את התערובת הלבנה שנותרה תוך כדי כיסוי השוקולד.
בעזרת סכין מטבח יוצרים צורות מעגליותאו קיפוליות אך לא יותר מידי.
מכניסים לתנות המחומם כ-50 דקות או בודקים עם קיסם שיוצא יבש.
בתיאבון.
מגיש: רצון
מקור:
שתף את המתכון