חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שקדים בסירופ תפוזים לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה המתאימה למאכלי בשר וחלב (פרווה), ולכן מתאימה גם לכוס התה שמסיימת את ליל הסדר.
עוגת שקדים בסירופ תפוזים לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה המתאימה למאכלי בשר וחלב (פרווה), ולכן מתאימה גם לכוס התה שמסיימת את ליל הסדר.
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לעוגה:
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 כוס סוכר
250 גרם שקדים טחונים
1 כף קמח מצה
לסירופ התפוזים:
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי, מסונן
½ כוס סוכר
3 כפות ליקר תפוזים
2 מקלות קינמון
לעיטור:
קליפות תפוז מסוכרות (לא הכרחי)
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מוסיפים את החלמונים, ומערבבים קלות. מוסיפים את השקדים וקמח המצה ומערבבים.
יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים כ- 25 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב.
שמים בסיר רטן את כל חומרי הסירופ כולל מקלות הקינמון, ומביאים לרתיחה. מבשלים 3 דקות ומוציאים את מקלות הקינמון. מחוררים את העוגה במזלג, ויוצקים מעל את הסירופ החם. מניחים את מקלות הקינמון על העוגה לקישוט.
אפשר לעטר את העוגה בקליפות תפוז מסוכרות. מצננים היטב לפני ההגשה.
מגיש: m73
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון