הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לעוגה:
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 כוס סוכר
250 גרם שקדים טחונים
1 כף קמח מצה
לסירופ התפוזים:
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי, מסונן
½ כוס סוכר
3 כפות ליקר תפוזים
2 מקלות קינמון
לעיטור:
קליפות תפוז מסוכרות (לא הכרחי)
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מוסיפים את החלמונים, ומערבבים קלות. מוסיפים את השקדים וקמח המצה ומערבבים.
יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים כ- 25 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב.
שמים בסיר רטן את כל חומרי הסירופ כולל מקלות הקינמון, ומביאים לרתיחה. מבשלים 3 דקות ומוציאים את מקלות הקינמון. מחוררים את העוגה במזלג, ויוצקים מעל את הסירופ החם. מניחים את מקלות הקינמון על העוגה לקישוט.
אפשר לעטר את העוגה בקליפות תפוז מסוכרות. מצננים היטב לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון