הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
כוס ורבע קמח תופח
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
1/3 כוס שמן
שקית סוכר וניל
למילוי:
כוס סוכר
חבילת תותים טריים
ג'לי בטעם תות
שמנת מתוקה
ושוקולד מריר לקישוט
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום 160
לטורט:להפריד בין הביצים ולהקציף עם הסוכר את החלבון ואת החלמון עם השאר הסוכר וניל השמן והקמח ולאחד עם החלבונים.
לשמן תבנית רצוי שקופה פיירקס גדולה לשמן אותה ולשפוך את התערובת לאפות 40 דק'
את חבילת התותים לפרוס לעיגולים לשים בקערה ולערבב עם כוס הסוכר להשאיר לילה לפני הכנת העוגה כדי שיספוג את הסוכר ויפריש מיצים.
אחרי שהעוגה מוכנה לסדר את התותים ולהרטיב אותה עם המיץ של התותים
להכין את הג'לי לפי אופן ההכנה ולשפוך מעל התותים ולשים חצי שעה במקרר
לציפוי:להקציף שמנת מתוקה ולהמתיק עם 2-3 כפות סוכר עד שיתקשה
לימרוח מעל לג'לי ולגרד שוקולד מריר למעלה .
אפשר במקום תותים להשתמש באפרסק משמש או אננס משומר למילוי ולבחור ג'לי בטעמים שונים.
מגיש:
מקור: לילך
שתף את המתכון