הוראות הכנה
מרכיבים
כלי נאה בצורה של העוגה
1 עוגת ספוג (2-3 שכבות)
1 מיכל קצפת מתוקה- פרווה
2 כוסות תותים
1 כוס ריבת תותים
1 אבקת ג'לי בטעם תות
1 כוס מים חמים+ 2 כפיות נס קפה+ 1 כפית תמצחת וניל
אופן ההכנה
מכינים הקצפת ומניחים בצד.
את התותים פורסים לאורך ומניחים בצד.
על כלי נאה מניחים 2 שכבות מעוגת הספוג, ומרטיבים אותה בכוס הקפה שהכנו (כמחצית מהכמות)
מעל מורחים שכבה נדיבה של הקצפת (2/3 מהכמות) וסוגרים בשכבת העוגה השלישית.
את השכבה העליונה מרטיבים בקפה שהכנו ומורחים את הריבה.
מסדרים מעל התותים , בצורה מעגלית, מפנים העוגה החוצה. יש להצמיד התותים ולהניחם עם הצד החתוך כלפי מעלה. בכל מעגל יש להקפיד על גוד אחיד של התותים.
מכינים הג'לי ע"פ ההוראות, ובעזרת כף גדולה מוזגים ממנו על התותים (שוב, מבפנים החוצה).
למזיגה בדפנות , ניתן להצמיד נייר אפיה מסביב לעוגה ולמזוג בזהערות מהג'לי תוך אחיזה קלה בנייר, למס' שניות.
מניחים העוגה בצד לכ-3 דקות.
מורחים בדפנות את שארית הקצפת.
מכניסים לקירור למס' שעות.
ב ת א ב ו ן! ורדק
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון