הוראות הכנה
מרכיבים
ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר (400 גרם)
1 כוס שמן (240 מ"ל)
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1.5 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי (360 מ"ל)
2.5 כוסות קמח (350 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר (200 גרם) עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.
בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1 כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה). טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת (חשוב!) ואופים כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון